Kutyás Cikkek

Hogyan legyek falkavezér a kutyám számára, és miért is fontos ez neki? Bár már biztosan mindenki elég jól ismeri Cesar Millan-t és az ő elveit, de azért emlékezetfrissítőként röviden leírom miről is szólnak.


Minnél korábban kezdjük, annál jobb. Könnyebb még egy el nem rontott kutyánál kialakítáni a megfelelő viselkedést, mint később kijavítani egy-egy már berögzött rossz szokást. Nem utolsó sorban a kapcsolatunkat is elmélyíthetjük a közös feladatok közben amiknek segítségével felépíthetjük azt a bizalmi rendszert, amelynek köszönhetően a gazdi egy szófogadó kutyussal lesz gazdagabb a kutyus pedig tudni fogja, hogy mivel tegye még boldogabbá gazdáját.


Bármelyik nemet is válasszuk azzal tisztában kell lenni, hogy mindkét nemnek megvannak az előnyei és hátrányai is.


Ahhoz, hogy helyesen neveljük kutyáinkat nem árt megismernünk alapvető természetüket és viselkedésük miértjeit.


Ha szuper fiatal vagy, és még csak most tapasztalod meg a körülötted lévő dolgokat, akkor egy egyszerű bevásárlás is kirobbanóan jó élmény lehet számodra. Zira a legcukibb fél corgi  keverék nem tudta kezelni ezt az izgalmat. Fertőző fültől-fülig mosolya nagy port kavart a Twitteren, és azóta is felderíti mindenki napját, ha látják a róla készült képeket.