Ugrás a tartalomra
a jutalmazás ereje

Miért jó a jutalom alapú tréning a kutyának és nekünk, gazdiknak?
 

A kutya jutalmazása a megfelelő viselkedésért a pozitív megerősítéses tréning alapja, amivel egy jól működő és bizalmon alapuló kapcsolatot tudunk kialakítani négylábú barátunkkal. Ez a bizalmi kapcsolat fog segíteni Neked gazdaként, hogy kutyád mindig lesse a kívánságaidat és fegyelmezetten viselkedjen, amikor arra van szükség. Nem utolsó sorban ezeket a megerősített viselkedési formákat, ha jól felépítettük, akkor a kutyánk sokszor fogja ismételni, szokásáva válnak, így a számunkra negatív tulajdonságok idővel el is tűnnek, amikre nem kapott megerősítést kis kedvencünk.

A kutyák számára nem csak azért fontos a jutalom, hogy jól lakjanak, hanem sikerélményeket is szereznek ezáltal, tehát az önbizalmuk nő, magabizosabbak, és bátrabbak lesznek. Pont emiatt a sztresszes, és félős kutyák félelmeinek leküzdéséhez elengedhetetlen, hogy megtanuljuk megfelelően jutalmazni kedvencünket.

A jutalom adását a legjobb, ha fizetésként fogjuk fel, amit a kutyánk számára adunk, ha jól végezte a munkáját. Úgy, ahogy nekünk is jól esik az elismerés azért, amiért megdolgoztunk, ugyanúgy a kutyánknak is.

Négylábú társaink pedig imádni fognak velünk együtt dolgozni, ha megtaláljuk a számukra eléggé motiváló jutalmat.

 

Mi lehet jutalom kis kedvencünk számára?
 

A megfelelő jutalom megtalálásához többféle dolgot is kipróbálhatunk, mert nem csak a finom falatok tudják motiválni négylábú barátainkat, hanem a játék, vagy akár a simogatás, és a dícsérő szavak is.

A jutalmazás minősége sem mindegy, ha falatokról és, ha szóbeli dícséretről beszélünk, ugyanis egy lelkes, és vidám, kedves hanggal párosított dícséret tudja a leginkább motiválni kis kedvenceinket.

Nem mindegy az sem, hogy mennyire motiválóak a falatok, mert ameddig a naponta kapott száraz táp nem feltétlenül üti meg a mércét, úgy egy szárított, vagy főtt hús darab már kellően jó hatással lehet kedvencünk munkakedvére. Vannak azonban olyan ebek, amelyek inkább a ráncigálható játékokért, vagy labdáért rajonganak, nálunk akár ezeket is lehet használni a tréningek folyamán a megfelelő időben.

 

Hogyan és meddig alkalmazzuk?
 

A jutalmazás időzítése egy nagyon fontos mozzanata a kiképzésnek, mert, ha ez rosszkor érkezik, akkor azzal pont az ellenkezőjét érhetjük el, mint, amit mi szeretnénk. Mindig a jól végzett feladatért adjuk a dícséretet, és itt nagyon fontos az is, hogy az elvárásaink is mindig ugyanazok legyenek. Nem szeretnénk ugyanis összezavarni a kutyát.

A tréningezés kezdetén használjunk több, és erősebb jutalmat, egészen addig, amíg a kutya stabilan nem tudja a feladatait, és amikor már nem téveszt akkor kezdjük el ritkábban, vagy gyengébb erősségű falatokkal, dícsérettel jutalmazni. Amikor eljutottunk erre a szintre, akkor az ilyen kiszámíthatatlan módon kapott emlékeztető megerősítőkkel tudjuk mindig fenntartani a kutya érdeklődését, és bizalmát abban, hogy ki fog fizetődni a jól végzett munkája.

 

Ha Te is szeretnéd megtanulni, hogyan motiváld kis kedvencedet a leginkább megfelelő módon céljaid elérése érdekében, akkor gyere el képzéseinkre, ahol segítünk Neked abban!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak