Ugrás a tartalomra
terápiás kutyamasszázs

A terápiás masszázs a test lágy szöveteinek manipulálása speciális technikák segítségével, amelyek magukban foglalják a tartást, a szövetek mozgatását és a nyomás alkalmazását különféle módokon.

A kis kedvenced masszírozását végezhetetd magad is otthon, de a teljes értékű terápiás kutyamasszázshoz jobb, ha segítséget kérsz egy hivatásos kutyamasszőrtől, aki biztosan tudja, hogy milyen problémát hol kell kezelni, hiszen nagyon sokféle gondra tudod használni ezt a kutyád számára lazító, és feltöltő kényeztetést!

A kutyák megfelelő pontokon történő masszírozása jó fájdalomcsillapító lehet az ebnek, vagy például az izomfeszültség, lágy szövetek csomóinak és izomgörcseinek enyhítésére is szolgál. Többek között mentális problémákra is pozitív hatással van, vagy a vérkeringést is javíthatja, de leginkább a kutya mozgásszerv rendszerét lehet vele kondicionálni.

Amikor alkalmazható terápiás kutyamasszázs: dysplazia, izomsorvadás, izomgörcs, műtétek utáni terápia, intenzív mozgások után (sportkutyáknál) időskori, vagy egyéb mozgásszervi bajok, keringési, emésztési, légzőszervi, és pszichés panaszok esetén.
 

Mikor nem alkalmazható kutyamasszázs?

Amikor a kutyának nyílt sérülése van, törése, vagy csak fájdalmat érez valamelyik testrészében. Véralvadási problémákkal küszködő ebeknél is óvatosan kell alkalmazni.

 

A masszázs felépítése különböző részekből áll:

A kezdés és a végső mozzanatok mindig a lágy simogatást jelentik a fejtetőtől egészen a farok végéig, hogy az ellazulást segítse a masszőr, és felmérje a kutya állapotát, feltérképezze a csomók, duzzanatok helyét, majd különböző erősségű gyúrásokat alkalmaz a megfelelő helyeken, hogy ellazítsa a bőr, és az izomszövetek különböző rétegeit. egy-egy kezelés akár fél óránál is tovább tarthat.

A jó közérzet, és a sejtek öngyógyító erejének újraaktiválása egy ilyen terápiás kutyamasszázs által kirobbanóan jó formába hozhatja kezdvencedet!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak