Ugrás a tartalomra
Néhány dolog, amit taníts meg négylábú kedvencednek, ha kétlábú gyermek is van a családban!

1. Szocializáljuk 8-16 hetes kor között, ami azt jelenti, hogy mutassuk be a családnak a kölyköt, de legyünk vele finomak, és gyengédek, hogy örömmel teli legyen számára az új otthon felfedezésének időszaka. Ha már van otthon felnőtt kutyánk is vele is óvatosan ismertessük meg a kicsit, és vegyük ki a stresszes helyzetekből.

2. Kezdjük el a képzést minél előbb. Tanítsuk meg a gyerekeket a helyes viselkedésre, és a kutyusnak az alapvető szabályokat, és parancsokat. Fontos példul, hogy ne hagyjuk, hogy a kis kedvencünk felugráljon ránk, amikor kedve tartja, inkább fordítsunk neki hátat, és ne vegyünk róla tudomást, ignoráljuk ezt a tevékenységét, hogy a későbbiekben ne okozzon nekünk és a vendégeknek gondot ezzel.

3. Néha a gyerekek nem tudják tűrtőztetni magukat és jól megszorongatják a kutyust, vagy meghúzzák fülét, farkát. Készítsd fel tehát kedvencedet efféle igénybevételekre, próbáld ki először finoman, majd erősebben, hogy hogyan tűri ezeket a dolgokat, majd jutalmazd, ha jól. Ha nem tűri, akkor fokozatosan gyakorold vele ezeket, amíg meg nem szokja.

4. A kutyusnak érdemes megtanítani azt, is, hogy melyik az ő játéka és, melyik a gyereké, hogy ne rágjon szét, vagy ne vegyen üldözőbe olyan tárgyakat, amik a gyerek számára fontosak. Nagy csábítást jelentenek a különböző sípolós játékok, vagy labdák egy kutya számára, de következetes neveléssel meg fogja tanulni, hogy mi az, amit megtehet, és mit nem.

5. Teszteld a kutyust, hogy mennyire viseli el a szaladgáló, és kiabáló gyerekek társaságát, úgy, hogy úgy viselkedsz, mint egy kisgyerek. Hangosan kiabálva, szaladgálva körülötte, és, ha az eb szépen viselkedik, ültetésben, vagy fektetésben nyugodtan marad, akkor dícsérd, és jutalmazd meg. Ugyanezt megteheted a játszótéren való viselkedéssel is. Először poróbáld meg gyerek nélkül levinni, hogy szokja a környezetet, majd jutalmazd, ha szépen viselkedik.

6. Rossz tapasztalatokkal rendelkező, félős kutyával szemben mindig maradj résen, tartsd, és tartarsd be a két lépés távolságot gyermekeddel is, mert egy félelemi agresszióra hajlamos eb nagyon hirtelen kaphat oda kis gazdájának egy szempillantás alatt! Egy ilyen kutyának nagyon sok türelemre és kitartó gazdára van szüksége, aki pozitív megerősítéses tréningek által igyekszik kutyáját a jó irányba terelni.

Kutyaoktatással kapcsolatban tájékozódj több felületen is, könyvekből, internetről, vagy kérj segítséget kutyatrénertől.
 

Gyere el Kutya - Gyerek kapcsolatépítő képzésünkre, ahol segíthetünk neked gondjaid orvoslásában!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak