Ugrás a tartalomra
kölyök kutya tréning

Kölyök kutyák életük nagy részét alvással, evéssel és játékkal töltik ugyan, de már ekkor is fontos, hogy ne hagyjuk őt egyedül felfedezni a világot. A közös foglalkozások és közös játékok megalapozzák a jól működő kutya-gazda kapcsolatunkat, melynek előnyeit élvezhetjük a jövőben is. 
Akár 3 hónapos kortól már ajánlott elkezdeni a tréninget, mellyel ki lehet alakítani egy egészséges kutya-gazda kapcsolatot, ami a nyugodt együttéléshez lesz majd szükséges a jövőben. Most még nagyon aranyos, amikor a papucsot rágcsálja, vagy ráugrik a lábadra mikor hazaérsz, de ha pont az elején nem tanulja meg, hogy mit szabad és mit nem, akkor azt sajnos nagyobb korában sem fogja tudni, és addigra már zavaróak lehetnek ezek a cuki szokásai. Ráadásul később nehezebb lesz leszoktatni a berögzött rossz szokásairól.

Ahelyett hogy leszidnád a kis jövevényt, aki újonnan került be a családba és összepisilte a nappalit, inkább legyél megértő és türelmes, és tanítsd meg neki a helyes viselkedést pozitív megerősítéssel.

Egy kutyatréner feladata ebben az időszakban, hogy utat mutasson az újonc bevezetésében az emberi családjába. Ezen túl persze rengeteg kutyanevelési tanácsot olvashatsz az interneten és könyvekben is, amik szintén segíthetnek boldogulni választottaddal, viszont nem helyettesítik egy személyre szabott képzés nyújtotta előnyöket.

A képzés során ugyanis megtanítjuk a kutyus számára az alap engedelmességi parancsokat és a helyes magatartást otthon és a lakás körül. Az ül, fekszik, marad, lábhoz, vagy helyedre parancsok gyakorlása eleinte sok időt vesz majd igénybe, mert a kölykök figyelme igen sokszor elkalandozik, de megéri időt szánni rá minden nap, hogy később fegyelmezett kutyádra igazán büszke lehess majd.

Ekkor alakul ki a kutya és gazda közötti kétirányú feltétel nélküli bizalom, mely nélkülözhetetlen a további tanulások és a fejlődés során. Minél előbb kezded el tanítását, és mélyebb megismerését annál inkább alakíthatsz ki egy mindenki számára előnyös kapcsolatot. Egy ilyen oktatás, akkor is elindulhat, ha a kölyök hozzád kerül pár hónaposan, de minimum 3 hónapos kortól, ha megkapta az alap oltásait.

Azt gondolnánk, hogy abban nincs semmi különös, ha a kutyakölyök játszadozik valamivel, de a kölykök számára még nem érthető, hogy mi az hogy miénk, vagy az övé. Bármi játékszerré válhat, ami az útjába kerül, ezért azt sem árt vele megértetni, hogy mi az, ami az övé, és mi az, ami nem.

Mik azok a határok amik között mozoghat? Mi lesz, ha majd felnő? Akkor is ilyen édes lesz az a viselkedése, amin most még csak nevetünk? 
Egy kölyök kutya egy éves korára már felnőttnek számít, tehát kevesebb, mint egy évünk van rá, hogy élvezzük kölyök létének előnyeit és hátrányait, meg hogy bevezessük őt a nagybetűs életbe. Használjuk ki ezeket a gyönyörű hónapokat, és alapozzuk meg a harmonikus együttélésünket ezzel a kis újonccal. 
 

Amit a csoportos képzésen tapasztalni és tanulni fogtok:

- szocializáció 
- szabályok felállítása 
- alap engedelmességi gyakorlatok 
- pórázfegyelem 
- nem kontroll 
- fejlesztő játékok 
- kutya-gazda kapcsolat fejlesztése 
- behívás

Következő induló képzéseinket itt találod: Kölyök Alap Engedelmességi Tanfolyam

 

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak