Ugrás a tartalomra
tűzijáték kutyával

Gondolkodj előre, és készítsd fel kis kedvencedet a tűzijátékra!

1. Tűzijáték előtt mindig fáraszd le kutyádat alaposan egy nagy sétával, sok feladattal, akár apportozással, vagy egyéb intenzív játékkal.

2. Az ilyen események idejére, amikor tűzijátékot lőnek fel országszerte a legjobb, ha olyan biztonságosan zárható szobába zárod négylábú barátodat, ahol nem tud magában és másban kárt okozni. Készíts neki jól szigetelő anyagokból, akár takarókból egy olyan kuckót, ahova elbújhat, és ne zavard őt, ha végre talált magának egy a számára biztonságos zugot a lakásban. Amennyiben van otthon box, vagy szobakennel amiben szívesen időzik, az hasznotokra válhat ilyenkor.

 

Boxhoz, vagy kennelhez szoktatás 
 

2. Légy figyelmes, amikor ki-be sétálsz a szobában az ajtón keresztül, hogy véletlenül se szökjön ki kis barátod a lábad mellett és szaladjon világgá!

3. Nagyon félős kutyádnak elkészítheted a nyugicsomót is, amihez egy sálat használhatsz, mellyel körbetekered a kutyát a mellkasától kezdve a hasa felé haladva nyolcas alakban, és végül a hátán megkötve.

Már a boltokban, vagy webshopokban lehet kapni kifejezetten ezekre az esetekre gyártott nyugtató mellényt is kutyáknak, ha nem szeretnél a sállal bajlódni.

 

nyugicsomó


 

4. Még egy tipp a hangos zajok elviseléséhez kedvenced számára, hogy tereld el a figyelmét! Találj olyan elfoglaltságot a kutyádnak, amivel le tudja magát kötni egy ideig. Például ez lehet egy finom falatokkal megtöltött szimat szőnyeg, játék, vagy velőscsont.

 

szimat szőnyeg


 

5. Készülj fel minden eshetőségre:

ellenőrizd a chipjét, hogy megfelelő néven, és értesítési telefonszámon van-e regisztrálva 
egy névvel és telefonszámmal ellátot nyakörv biléta is hasznos lehet, ha erre az alkalomra feladod kutyádra 
 

6. Nyugalmának megőrzése érdekében, készíts nyugicsomót, hallgattass nyugtató hatású zenét vele, vagy segítsd őt illaterápiával és laza, megnyugtató jelenléteddel!

 

Stresszoldó illatok kutyáknak 
 

7. Néhány kutyát a simogatás is megnyugtathat, de lényeges, hogy te nyugodt legyél, különben, ha agyondédelgeted őt ilyenkor, azzal lehet, hogy csak a félelmét fogod erősíteni! Hiszen, ha ilyesztő szituácókban mindig felveszed, és simogatod, azzal csak azt érezteted vele, hogy ez tényleg egy félelmetes helyzet, amiben, ha te magad elgyengülsz és próbálod bíztatni kutyádat, hogy ne féljen, azzal jobban megijesztheted őt!

Maradj mindig teljesen nyugodt, magabiztos, természetes és laza! 
 

8. Gyakoroltass kedvenceddel olyan trükköket, vagy feladatokat a félelmet kiváltó események közben, amiket ismer és tud. Persze elmaradhatatlan a feladatok végén a nagy dícséret, és a kedvenc jutalomfalat! 

Ellenkondícionálással akár előre fel is készítheted kedvencedet az erős zajok elviselésének érdekében. 
 

Ehhez gyakoroljatok minden nap, úgy, hogy lejátszol neki magnón tűzijáték hangfelvételt először kisebb hangerőn, és közben valamilyen nagyon extra finom falatot adsz neki enni. 
Hogyha már jól viseli a gyengébb hangerőn lejátszott durranáshangokat, akkor feljebb veheted valamivel a hangerőt, és ezen a szinten is gyakoroljatok párszor, amíg nem enyhül a kutya félelme. Majd folytassátok az edzést, amíg el nem juttok a kívánt szintig. 
Nagyon fontos, hogy először kezdd el lejátszani a hangot és csak utána jutalmazz!

Ha fordítva teszel, és előbb adod a finom falaltot, mint hogy a félelmet kiváltó hang megjelenne, azzal csak rontasz a helyzeten! Ilyenkor a falatok láttán félni fog, mert azt tanulja meg, hogy a finomságok után jön mindig a durva hangzavar.

Ha elakadnátok, akkor kérj segítséget tapasztalt kutyatrénereinktől egy egyéni foglalkozás keretében!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak