Ugrás a tartalomra
hogyan szoktasd kutyádat boxhoz, kennelhez

Amikor kis kedvenced magára marad esténként, vagy amikor dolgozol, és nem vagy mellette, olyankor szüksége lehet egy biztonságot nyújtó kuckóra.

Cikkünk leginkább az utazásnál használatos szállítóboxhoz és az otthoni alváshoz használatos szoba kennelhez szoktatásról szól, de használhatod ezeket a tanácsokat a fekhelyhez, kutyaházhoz, vagy kerti kennelhez szoktatáshoz is.


Milyen legyen ez a szállítóbox, vagy kennel, és hogyan szoktasd hozzá kutyádat?


1. Használj finom ösztönző falatokat, hogy kutyád szívesen bemenjen, és pozitív élményeket szerezzen a boxban, vagy szobakennelben. Kedvenc játékát, vagy rágókáját is beteheted neki, hogy minél több ideig ott maradjon, úgy, hogy közben élvezi az ott töltött időt.

2. Hagyd nyitva az ajtót eleinte, hogy ki tudjon jönni bármikor, amikor szeretne. Dícsérd, és jutalmazd a bent töltött időkért minden alkalommal.

3. Amíg meg nem szokja, addig maradj mellette, nézz közben egy filmet amíg ő bent ejtőzik, így méginkább biztonságban érzi majd magát.

4. Ha szeretnéd néha bezárni a kutyát ebbe a dobozba, vagy kennelbe, akkor ha már nyugodtan viselkedik nyitott ajtónál, akkor kezdd el szoktatni zárt ajtóval is, úgyanúgy, mint a nyitottnál. Szépen fokozatosan egyre több ideig, ha bent marad, akkor jutalmazd kis kedvencedet.

5. Tedd kényelmessé puha párnákkal, vagy takarókkal a boxot, vagy a szobakennelt. Tedd be a kedvenc takaróját, vagy amikor elmész otthonról egy ruhadarabodat is odaadhatod kedvencednek, hogy mindig érezze az illatod, így nyugodtabb maradthat.

6. Válassz pont megfelelő méretű eszközöket! Olyat, ami nem túl nagy, de legalább akkora, hogy meg tudjon benne fordulni a kutyád. A túl nagy kennelnek elveszik a biztonságos kuckó érzete a nagy légtér miatt, és ráadásul arra is késztetheti a kutyát, hogy az egyik sarokba piszkítson, ha a másikban van az ágya, és elég hely van mellette. Természetesen a kerti kennelnél ennél jóval nagyobb mértekkel kell számolni!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak