Ugrás a tartalomra
kutyaválasztás, kan vagy szuka?

Kan vagy szuka?

Bármelyik nemet is válasszuk, azzal tisztában kell lenni, hogy mindkét nemnek megvannak az előnyei és hátrányai is.

A kanok nagyobb termetűek lesznek általában, mint a szukák és kevésbé simulékonyak, a többi kutyával általában dominánsabban viselkednek mint a szuka társaik. A kanoknál jellegzetes probléma az elkóborlás, ami a fajfenntartási ösztön velejárója. Ha kan kutyánk van, biztosak lehetünk abban, hogy több kilométerről is megérzi majd a tüzelő szuka illatát és mindent el fog követni hogy felkereshesse választottját.

A szuka kutyák hátránya a tüzelés, ez az időszak, amikor a peteérés lezajlik és a fogamzás lehetővé válik. A tüzelési időszak hossza általában 2 hét, de egyes fajtáknál 3 hétig is elhúzódhat. Évente általában kétszer tüzelnek, de legkorábban 7-10 hónapos korban jelentkezik az első ciklus.

Ez az állapot kényelmetlenséggel járhat számunkra, a padlón és a szőnyegen itt-ott megjelenő vércseppek miatt. A tüzelés alatt nagyobb figyelmet  igényel szuka kutyánk a nem kívánt vemhesség elkerülése végett.

Ha már véglegesen döntöttünk egy fajta és ivar mellett és minden elérhető információt beszereztünk a kutya fajtáját, előtörténetét illetően, valamint beszereztünk mindent, amire szükségünk lehet és kell egy kölyökkutya felneveléséhez, akkor jöhet a vásárlás és, ha nem tenyészteni szeretnénk kedvenceinket akkor a megfelelő időben végrehajtott ivartalanítás, mely sok előnnyel járhat mind a kutya mind a gazda számára. lyenek például különböző betegségek és viselkedési problémák megelőzése, kanoknál az elszökési vágy csökkenése és a szukáknál a vércseppek elkerülése. Az ivartalanított állatok általában nyugodtabbak, viszont megőrzik játékosságukat.

Ivartalanítani  a korai időszakban, 6 hetes kortól is lehet már a kutyákat, de általában 3 és 6 hónapos kor között, még az ivarérés előtti időszakban szokták ajánlani elvégeztetni ezt a beavatkozást, de idősebb állatoknál sem lehetetlen. 

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!