Ugrás a tartalomra

Tacskó

Kép
tacskó

A tacskót 3 méretben tenyésztik: tacskó, törpetacskó és kanichen. Ezen kívül 3 szőrváltozatban: rövid, szálkás és hosszú szőrű. A tacskó feje hosszú és ék alakú, stopja mérsékelt. Harapása ollós, fogazata komplett. Szemei közepes méretűek és oválisak. Fülei magasan tűzöttek és lelógóak. Nyaka hosszú és száraz. Hátvonala egyenes vagy enyhén lejt. Ágyéka hosszú és izmos. Mellkasa előreugró. Alsó vonala enyhén felhúzott. Farka a hátvonalával egy magasságba tűzött. Lábai rövidek, izmosak és egyenesek, mancsai zártak és jól íveltek. A tacskó barátságos, lehetőleg nem félénk vagy agresszív. A tacskó értelmes és érzékeny. Városban is tartható. Kis termete ellenére fürge és mozgékony. Meglehetősen játékos és mókás eb.

Eredete

A tacskó a középkor óta ismert. Kopókból tenyésztették ki azzal a céllal melyek föld alatti vadászatra legyenek alkalmasak. Az első standardet 1879-ben adták ki és az első tacskó klub 1888-ban lett bejegyezve németországban.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Ápolás

A tacskó szőrzete nem igényel túlságosan gyakori ápolást. Néha gumikefével keféljük át, hogy ezzel eltávolítsuk az elhalt szőrszálakat. Természetesen a hosszú szőrű változata gyakori fésülést igényel. A szálkás szőrű tacskót pedig kutyakozmetikus segítségével tarthatjuk rendben, ezután otthon nem igényel gyakori ápolást szőrzete.

Magasság
A tacskó a fajtabesorolása a mellkasmérete alapján történik 15 hónapos korban Normál méret, ha a mellbősége több mint 35 cm Törpe tacskó, ha a mellbősége 30-35 cm Kanichen, ha a mellbősége maximum 30 cm
Súly
A standard tacskó ideális súlya 9 kg
Fajta neve más nyelveken
Dachshund

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.