Ugrás a tartalomra
Kép
Törpe schnauzer

A törpe schnauzer kis méretű de zömök testalkatú kutya. Feje nyújtott, homloka lapos, stopja kifejezett. Orrtükre fekete. Szemei közepes méretűek, sötét színűek. Harapása korrekt, fogazata komplett. Fülei V-alakúak és magasan tűzöttek melyeknek széle a pofákhoz símúló. Nyaka jól ívelt és erős mely lebernyegektől mentes. Felső vonala a far felé enyhlén lejt. Mellkasa mély a könyökökig érő. Hasa enyhén felhúzott. Farka vágatlan. Lábai erőteljesek és egyenesek zárt macskamancsokkal.  Temperamentuma a törpekutyához hasonló. Éber, okos, kitartó és  remek jelzőkutya. Lakásban is tartható kicsi termete miatt. Játékos természetű és mozgékony fajta.

Eredete

A századforduló környékén a törpe schnauzer mint szálkás szőrű törpe pinscer volt ismert. A cél az volt hogy ezekből a kutyákból alakítsanak ki a schnauzerhez küllemben és természetben is teljesen hasonló kutyákat. Az 1920-as években már önálló fajtaként volt bejegyezve. A jelenlegi és érvényes standard dátuma  2000. 04. 06.

Származási hely

Ápolás

A törpe schnauzer szőrzete évente 2-3 trimmelést igényel melyet kutyakozmetikus végez. A lakásban tartott kutyák szőre nyírható is de ebben az esetben szőre jobban hullik, ezért a trimmelése ajánlott.

Magasság
30-35 cm
Súly
4,5-7 kg
Fajta neve más nyelveken
Miniature Schnauzer

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak