Ugrás a tartalomra
Kép
berni kopó

A Berni kopó lábai rövidebbek, mint Svájci elődeié, de testfelépítése nagyon izmos, és atletikus. Hosszú, lelógó farokkal és fülekkel rendelkeznek, na és persze hosszúkás orral, melyben helyezkedik el jól fejlett szagló szerve. Szőrzete sima és fehér melyen fekete, vagy cser színű foltok jelennek meg, amik közül gyakran ábrázol nyerget a hátukon lévő. Ezek a kutyák társaságkedvelőek, lojálisak, nyugodtak és barátságosak, de mivel önálló vadászatra tenyésztették ki őket, ezért természetükre lehet jellemző makacsság és önfejűség, viszont, ha kölyök korától kezdve sokat tréningezünk velük és elég korán szocializáljuk őket, akkor rendkívül hűséges és engedelmes családi kutya válhat belőlük.

Eredete

A Berni kopó egyike a négy svájci úgynevezett Scenthound-nak, amit illat, vagy szagvadásznak lehetne fordítani. A nevéből is következtethetünk arra, hogy ez a kutyafajta vadászatra lett kitenyésztve. Családfája a Közép-korba nyúlik vissza, ahol elődeit nyúlvadászatokon használták. A ma ismert fajta a svájci Bern városáról kapta a nevét.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szőrzet

Ápolás

Szőrét heti rendszerességgel átfésülve eltávolíthatóak az elhalt szőrszálak és hosszú fülei rendszeres tisztítást igényelnek.

Magasság
min. 40 cm
Súly
15-18 kg
Fajta neve más nyelveken
Bernese Hound - Schweizer Laufhund - Swiss Scenthound

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak