Ugrás a tartalomra

Manchester Terrier

Kép
Manchester terrier kutyatanító

Külsőleg könnyen felismerhetők a jellegzetes mahagóni barnás jegyekkel gazdagított fekete rövid szőrzetükről. A fej hosszú és ék alakú, a barnás foltok a szemek felett bizonyos figyelő kifejezést mutatnak. A manchester terrierek nagyon jó futók, amit valószínűleg whippet ősüktől örököltek. Az aktív, gyors és sportos kutyák szellemi és fizikai egészségének megőrzése érdekében napi többszöri sétára van szüksége gazdájával. Szeret piehenni tulajdonosával az otthonában, de ugyanolyan lelkesen fog kimenni a szabadba, üldözni néhány teniszlabdát, vagy rohangálni és lendületesen játszani. Ez a kutyafajta nagyon intelligens és szereti átgondolni az elé kerülő szituációkat. Élvezi, hogy örömet szerezhet a családjának, és könnyedén képezhető pozitív, jutalomalapú módszerekkel. Nem reagálnak jól a durva korrekciókra, inkább kedvelik a szórakoztató edzéseket, és az örömteli, harsány dícséretet, amikre pozitívan reagálnak. Ezek az energikus, és eszes kutyák jól teljesítenek az engedelmességi képzéseken, coursing, flyball, nyomkövetés, dog dancing, és agility edzéseken is.

Eredete

A manchesteri terriert a 19. században tegyésztették ki az angol városban, melyről a nevét is kapta. Kecses, de agresszív kutyák, akik rendelkeznek egy terrier vadász ösztönével és a coursing-kutyák kecses kontúrjaival, lendületesek, okosak és sportosak. Az agarakéhoz hasonló testfelépítés mellé társul bennük a rettenthetetlen patkányfogó terrier ösztöne.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szőrzet

Ápolás

Szőrzetétét alkalmanként át kell törölni kutyakesztyűvel, hogy szép fényes maradjon, fürdetni ritkán szükséges. Füleit, és karmait rendszeresen kell ápolni.

Magasság
40 cm
Súly
7-8 kg

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.