Ugrás a tartalomra
Kép
Jack Russel terrier kutyakiképzés

A Jack russell terrier koponyája lapos és mérsékelten széles, stopja nem túl hangsúlyozott. Szemei kicsik és sötét színűek a szemhéja jól pigmentált. Harapása ollós. Nyaka erőteljes, hátvonala egyenes, ágyéka rövid és izmos. Lábai egyenesek és párhuzamosak, mancsai kerekek. Farka nyugalmi állapotban lóghat de mozgás közben egyenesen felemelve kell hordania, a farok kupírozása szabadon választható. A jack russell terrier egy aktív és erőteljes munkakutya. /munkavizsgára kötelezett/ Nagyon jó karakterrel rendelkezik, bátor és kitartó. Barátságos és önbizalmat sugárzó. Mozgásigénye igen nagy. Egyre népszerűbb családi kutya de csak aktív embereknek ajánlott. A gyerekeket szereti, egy igazi bohóc aki aktivitását öreg koráig megőrzi. A háziállatokkal jól megfér ha azokkal együtt nevelkedett, más kanokkal szemben domináns lehet.

Eredete

A Jack russell terrier Angliából származik. Igen sokoldalú vadászkutya, használják róka és borzvadászatra, hajtóvadászatra, vízimunkára és vércsapára. John Russell kezdte tenyészteni ezt a fajtát különféle terrierekből de akkoriban a külleme még csak másodlagos volt a használhatósága volt a fő szempont. 1990-ben az angol kennel club hivatalosan is elismerte a fajtát és kiadta hivatalos standardját.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szőrzet

Ápolás

Szőrét rendszeresen keféljük át. A jack russell fajtán belül van rövid, sima szőrű kutya, ami különösebb kozmetikát nem igényel.Ellenben van a hosszabb tört szőrű amit csak trimmelni szabad, ollóval vágni nem. A trimmelés tulajdonképpen az elhalt szőrszálak eltávolítása.

Magasság
25-30 cm
Súly
6-8 kg

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak