Beagle

Beagle

Eredete

A Beagle a kopók egyik legősibb fajtája de a fajta egységes tenyészetének kezdete 1890-re datálható, ekkor alakult meg az Angol Beagle Club. De a fajta neve már a 15. században is felbukkant írott szövegekben

Leírás

A Beagle igen népszerű fajta melyet sokszínűségének köszönhet. Falkában jól tartható, nem verekszik. Ezért sajnos gyakran használja az orvostudomány kísérleti állatként. Kiváló szaglása miatt Amerikában a rendvédelmi szerveknél is alkalmazzák. Hazájában jellemzően nyúlvadászatra használják falkában vagy párban.
A Beagle zömök, erőteljes testfelépítésű. Hátvonala egyenes, farka magasan tűzött. A farokvégnek mindig fehérnek kell lennie!!! Mellkasa a könyöke alá ér. A könyökök nem fordulnak sem kifelé sem befelé és a váll magasságának körülbelül a felénél vannak. Mellső lábai egyenesek, csontjai hengeresek. Lágyéka rövid és erős a hasa nem túlságosan felhúzott. Mancsai erősek, zártak. Nyaka enyhén ívelt. A feje viszonylag hosszú, erőteljes. Ráncok nincsenek rajta. A koponya enyhén boltozatos és széles. A stop erőteljes. Az arcorri rés nem csőrszerű, az orrtükör széles.

Származási hely

Anglia

Fajtacsoport besorolás

VI. Kopók - Vérebek

Alkalmazás

Vadász kutya és remek családi kutya.

Marmagasság

32 - 41 cm

Súly

10 -18 kg

Szín

Bicolor, tricolor

Szőrzet

Rövid, sűrű

Ápolás

A Beagle szőre nem igényel sok gondozást. A füleit rendszeresen tisztítani kell.

Küldj Nekem Email-t!