Basset hound

Basset Hound

Eredete

A Basset hound Franciaországból származik, körülbelül a 16. század közepén jelent meg először. A vérebek közé sorolható. Legjobban falkában szeret vadászni.

Leírás

A Basset hound vadászkutya és kitűnő családi eb. Alkalmas városi tartásra és vidéki életre egyaránt. Szereti a  gyerekeket. Néha eléggé csökönyös.
A Basset hound viszonylag laza bőrű testes kutya, Lábai rövidek és erősek vaskos csontozattal, nagy macskaszerű mancsai vannak.  Háta vízszintes a fara hosszú és magas. A bordák jól íveltek és erősen hátrahúzottak. A térdízület szépen kirajzolódó. A farok viszonylag hosszú a tövénél vastag, majd kihegyesedik A farok nem kunkorodhat gyűrűbe és nem állhat egyenesem felfelé. A nyaka izmos, eléggé hosszú és szépen ívelt a lebernyeg nagy de nem túlságosan. A tarkónyúlvány jól kivehető a koponya kupola  alakú. A stop enyhe. Az arcorri rész karcsú de nem csőrszerű. A fülek lelógnak a szem alatt tűzöttek és rendkívül nagyok. Nagy beesett rombuszformájú, bánatos szemei vannak. A szemei nem lehetnek túl mélyen ülők sem kidülledtek. A Basset hound harapása ollós.

Származási hely

Franciaország

Fajtacsoport besorolás

VI. Kopók, Vérebek

Alkalmazás

Előszerttel alkalmazzák kopós vadászatra: őzre, vaddisznóra, rókára, nyúlra.

Marmagasság

33-38 cm

Súly

23-34kg

Szín

A fajtánál minden kopószín megengedett

Szőrzet

Fényes, rövid és sűrű. Nem lehet túl finom tapintású!

Ápolás

A Basset hound szőre nem igényel túl nagy ápolást.

Küldj Nekem Email-t!