Ugrás a tartalomra
Kép
angol rókakopó

Az angol rókakutya egy rendkívüli vadászkutya, amelynek testfelépítése és megjelenése egy régi görög költőt is megihletett, aki azt írta erről a fajtáról, hogy kevés olyan dolog létezik, melyben az erő és kegyelem kombinációja olyan tökéletes, mint egy rókakutyában, mivel megtestesítője annak, amire komoly kutyatenyésztők törekszenek: szépség, egyensúly és hasznosság. A hosszú lábak egyenesek, mint a kapuoszlop, és ugyanolyan erősek. A hátlap tökéletesen vízszintes. És a mellkas nagyon mély, ami hatalmas tüdőt biztosít a fárasztó napi vadászathoz. Vadászat közben csoportban dolgozik, és egyedüli kutyaként nem is lehet nevelni, mivel csak falkában érzi jól magát társaival együtt. Rendkívüli állóképességgel rendelkeznek ezek a szelíd, társaságkedvelő kutyák, és jól bírják és igénylik is a kemény mindennapi munkát az erdőben. Ezért jobb is a vadászokra bízni ennek a fajtának a tenyésztését, és tartását, akik jártasak az ilyen erőteljes vadászkutyák kihívásokkal teli nevelésében.

Eredete

Három kutyafajta, az angol agár, angol bulldog, és foxterrier keresztezésével tenyésztették ki Angliában rókavadászatra.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Alkalmazás

Szőrzet

Ápolás

Szőrét puha kefével alkalmanként át kell kefélni, karmait rendszeresen vágni, és a fülit is ellenőrizni, hogy nincs-e benne lerakódás.

Magasság
56 - 64 cm
Súly
30 - 34 kg
Fajta neve más nyelveken
English Foxhound

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak