Ugrás a tartalomra

Angol - Francia falkavadász kopó

Kép
angol francia falkavadász kopó

A középkori Angol- Francia falkavadász kutyákat évszázadokon keresztül újramixelték az újonnan létrejött kevert fajtákkal. Az így kapott ebek fizikai jellemzőit az Angol fajoktól örökölték, de testfelépítésüket és fejformájukat inkább a nyúlánkabb Francia rokonoktól. Ez a kutyafajta eredetileg vadászatra lett tenyésztve, mely akár egyedül, akár falkában is nagyszerűen képes felkutatni a zsákmányolandó nyulakat és hangos ugatással jelezni az állat hollétét, sőt a zsákmányállatot vissza is terelni a vadász irányába. Ez a kiegyensúlyozott és nyugodt kutya fajta remekül tolerálja a különböző embereket, és vágyik más kutyák társaságára is, mivel megszokta a különböző vadászok és társ vadászkutyák jelenlétét. Idegen macskákat megtekintve az utcán könnyen üldözőbe veheti őket. Más állatokhoz jobb, ha még az alkalmazkodó és barátságos kölyök korában szoktatjuk hozzá ezt a kutya típust. A vadászkutyák makacssága jellemző rá, ezért nehezebben tréningezhető, és csak a jutalom alapú tréning hozza meg gyümölcsét vele, mivel a durva bánásmódra engedetlenséggel reagál. Lakásban nem tartható és családi kutyának sem való.

Eredete

Az Angol- Francia falkavadász kopó Franciaországból származik és jellemzően a Francia sport kutyafajtákra a hazáján kívül nem nagyon elterjedt fajta. Leginkább az angol vérvonal dominál benne, melyet az Angol rókakopó, és a Harrier képvisel. A Petite Bleu de Gascogne, a Petit Gascon Saintongeois, a Poitevin, Artoiszi és Norman kutyák a legvalószínűbb francia ősei közé tartoznak.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Alkalmazás

Ápolás

Rendszeres keféléssel és természetes olajok bedörzsöléssel kell bundáját ápolni, és a fülek tisztítására is figyelni kell.

Magasság
46-58 cm
Súly
16-20 kg
Fajta neve más nyelveken
Mittelgroßer Anglo-Französischer Laufhund - Medium-sized Anglo-French Hound

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.