Ugrás a tartalomra

Treibball

treibball labdaterelés

2003 óta terjed ez a kutyás sport a világban Németországból kiindulva, ahol unatkozó munkaszerető kutyáik számára a gondos, és kreatív gazdik kitaláltak egy fölösleges energiákat levezető birka terelést imitáló kutyás sportot kedvenceiknek, amihez csak nagy gumilabdákra volt szükség, és a "juhász" iránymutatására.

Magát a folyamatot úgy lehet elképzelni, mintha egy óriási biliárd asztalon ki lenne helyezve nyolc nagy gumilabda háromszög formában, és egy kapu, ahol a gazdi áll. A kutyusát a gazdinak kell a labdák mögé irányítania, majd vele beguríttatni a képzeletbeli birkát a karámba, vagyis a labdákat a kapuba.

A kutyus a Treibbal szabályok szerint az orrával, vagy testével terelheti be a labdát a kapuba, de azokat nem kaparhatja, és harapdálhatja. A gazdi síp, kéz, és hangjeleket használva a kapuból irányíthatja a terelést, ami addig tart, amíg mind a nyolc labdát egyesével be nem gurította négylábú barátja a kapuba.

Ez a program nem csak fizikálisan mozgatja át kutyusodat, hanem mentálisan is fárasztja őt a gazdi által irányított terelő feladatoknak köszönhetően, de ezeken túl remekül fejleszti az együttműködő készségét kis kedvencednek, és nem utolsó sorban élvezni is fogja a játékot.

Ehhez a sportághoz elengedhetetlen, hogy  kis kedvenceddel elvégezzetek egy alap engedelmességi tanfolyamot mielőtt belekezdenétek, hiszen itt rendkívül fontos lesz, hogy tudjál kutyusoddal megfelelően kommunikálni, és ismerjétek az alap feladatokat. Természetesen a Treibball tanfolyamon új vezényszavakat is fogtok tanulni, amikkel majd a közös munkát fogod tudni irányítani.

Ezt a szolgáltatást jelenleg egyéni képzésben veheted igénybe az EbMester - Kutyaiskolában.

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.