Ugrás a tartalomra
Kép
norfalk terrier

A Norfolk Terrierek nagyon magabiztosak, tisztában vannak saját fontosságukkal ez testtartásukbanis visszaköszön, hiszen fejüket és farkukat egyenesen állítva tartják. Vadászatok során kisebb állatok felhajtására alkalmazták őket, mint róka, vidra, nyúl, de istállókutyaként is elterjedt volt alkalmazása kisebb kártevők elűzésére. A Norfolkiak nagyon jól dolgoznak együtt csapatban más munkakutyákkal is. Rettenthetetlenek és bátorságuk hihetetlen. Napjainkban természetesen kedvelt háziállatok is így kellemes viselkedéssel kell rendelkezniük az emberekkel való együttélésre. Figyelni kell azomban a megfelelő mennyiségű mozgás biztosítására, mivel unalmában hajlamos az ásásra.

Eredete

Az Angliából származó Norfolk terrier az egyik variációja a szintén angol Norvich terriernek. Megkülböztethetjük őket fülükről, hiszen a Norfolk terrier füle összehajtott, a Norwich terrieré pedig felfelé álló. Mindeketten a legkisebb munkakutyák közé sorolhatóak.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Ápolás

Az elhalt szőrzálak kifésülését nem árt rendszeresen, akár naponta elvégezni és a szőrzet nyírását ajánlott kerülni, hogy megőrizzük a bunda textúráját.

Magasság
24-26 cm
Súly
5- 5,4 kg

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak