Ugrás a tartalomra
Kép
Ír terrier kutyasuli

Az ír terrier feje hosszú és ráncoktól mentes, koponyája lapos. Szemei kicsik és sötét színűek. Kicsik és V-alakúak a előre a pofájára símulnak. Orrtükre fekete, harapása ollós. Nyaka hosszú és lebernyegektől mentes. Háta egyenes, ágyéka izmos és enyhén ívelt. Végtagjai egyenesek, mancsai kicsik és kerekek. Farka magasan tűzött de nem hajlik a háta fölé. Az ír terrier nem agresszív de ha csatára kerülne sor akkor nem tér ki előle. Könnyen kezelhető és hűséges. Gyors, kitartó, temperamentumos és határozott. Az emberekkel nagyon jóindulatú és szeretetre méltó.

Eredete

Az Ír terrier mint neve is mutatja írországból származik. Feltehetőleg az ír terrier ősei közé tartozott a black and tan terrier. Már 1875-ben Glasgow-i kiállításon külön osztályt nyitottak az ír terriernek. 1879-ben alakult meg az Ír terrier első fajtaklubja. A Westminster Kennel Club (USA) már 1881-ben külön osztályt nyitott számára.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Ápolás

Szőrzetét hetente átkefélni puha kefével, de évente ajánlott kutyakozmetikába is vinni, hogy az elhalt szőrszálait kiszedhessék.

Magasság
kb. 45 cm
Súly
11,4-12,25 kg
Fajta neve más nyelveken
Irish Terrier

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!