Ugrás a tartalomra
Kép
japán spitz

A japán spitzek kis humoristák, akik boldoggá akarnak tenni és nevettetni szeretnének. Nagyon hűségesek és okosak, és csodálatos társakká válnak. Imádnak a gazdájukkal együtt utazni, játszani, kirándulni, strandolni. Szeretik a családjukat, és élvezik, hogy velük tölthetik idejüket. A japán spitz jó társállatként családja körében él igazán, és szórakoztatja őket. Szeretnek örömet szerezni családjuknak, és ezért szívesen tanulnak, mindig mosoly van az arcukon. Megkülönböztető jellemzők közé tartozik a tiszta fehér bundájuk, és a nyakukon lévő sörényszerű dús szőrzet. Továbbá, mint más spitz fajtáknál, nekik is a  farkuk a hátukra görbül. Hegyes szájforma, fekete orr, fekete szempár és hegyes háromszög alakú fülek jellemzik, amelyek egyenesen állnak és állandóan mozognak, mint a radartornyok, hallgatják, ami körülöttük zajlik, ebből is látszik, hogy ez a fajta nagyon éber jószág. A japán spitz élvezi, ha nagy területe van. Jó az, ha rengeteg helyük van futni, mint a gazdaságokban és a tanyákon, de lakásban is jól tartható. Akárhogy is tartja, rendszeres testmozgásra van szükségük, és élvezik a családjukkal való együttlétet. Egy szabad, interaktív kinti futás vagy egy kellemes napi séta fizikailag és szellemileg is hasznára válik. A japán spitzek legfontosabb jellemzője, hogy szó szerint társkutyák, csak akkor érzik jól magukat, ha gazdájuk és családjuk mellett lehetnek, viszont cserébe megnevettetik és megmosolyogtatják őket. A japán spitzek intelligens kutyák, lelkesek, és jól képezhetőek. Társasági interakcióra vágynak a tulajdonosokkal, így ha hosszú ideig egyedül maradnak, problémás viselkedési formái alakulhatnak ki. Korai szocializációs és kölyökkutya-tanfolyamok ajánlottak. Képzés nélkül is megtanulnak dolgokat, de nem feltétlenül azt, amire a gazdi vágyna.

Eredete

Úgy gondolják, hogy a japán spitz a fehér német spitztől származik, amelyet 1920 körül Szibérián és Kínán keresztül hoztak Japánba. A fajta teljes története ismeretlen. Az 1900-as években behozott fehér spitzek és Keeshond fajták keresztezéséből alakították ki a japán spitzet. A Japán Kennel Club 1948-ban hozta létre az önálló japán spitz fajta szabványát.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Alkalmazás

Szín

Szőrzet

Ápolás

Szőrzetét rendszeresen, hetente kefélni kell, és évente kétszer a levedlett aljszőrzet eltávolítása is ajánlott. Vedlési időszakban akár a napi kefélés is szükséges lehet. Füleit, fogait, karmai rendszeresen ellenőrizzük és tisztítsuk, vágjuk. Fürdetni ritkán kell.

Magasság
25-38 cm
Súly
4-10 kg
Fajta neve más nyelveken
Japanese spitz - Nihon Supittsu

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak