Ugrás a tartalomra
Kép
izlandi juhászkutya etetese

Ez az elbűvölően barátságos, dús bundájú pásztor egy kis, vagy közepes méretű spitz, mely gazdájáért bármit megtenne. Az izlandi juhász a világ mintegy 50 északi kutyafajtájának az egyike. A fajta spitz jellegét a sűrű szőrzet, foxi arc, hegyes fülek és egy dús, felgöndörödő farok fejezik ki. Egy-egy szín mindig domináns bundájukban, mely fehér jegyeket visel. Arckifejezése nagyon kedves: barátságos, boldog, mindig úgy néz rád, mintha nem létezne olyan hely a világon, ahol szívesebben lenne, mint veled. Az izlandi juhászkutyák élvezik a szabadtéri tevékenységeket, és kiváló társaink lehetnek hosszú sétákon vagy túrákon. A mindennapos mérsékelt testmozgás segít megőrizni egészségüket és boldogságukat. Ez történhet séták és játékos foglalkozások formájában is. Ez a fajta olyan kutyasportokban vehet részt, mint az engedelmesség, a terelés, a nyomkövetés, az agility, a rally és más olyan tevékenységek, amelyeket a kutya és a tulajdonos is élvezhet egyaránt. A korai szocializációs és kölyökkutya-tanfolyamok ajánlottak és segítenek abban, hogy az izlandi juhászkutya jól alkalmazkodó, jól nevelt társává nőjön. Az izlandi juhászok élénkek, intelligensek és szívesen tesznek a kedvünkre, ezért általában könnyű kiképezni őket. Nem reagálnak jól a durva korrekciókra vagy az ilyen edzésmódszerekre. Szeretnek családjuk középpontjában lenni, és boldogtalanok, ha rendszeresen egyedül maradnak hosszú ideig.

Eredete

Izland egyetlen őshonos kutyafajtája, melynek ősét még a vikingek vitték magukkal a szigetre, ahol a lovak, szarvasmarhák, birkák terelése, és az állatállomány megvédése volt a feladata. A 20. század elején majdnem teljesen kihalt ez a kutyafajta egy szopornyica járvány következtében, de különböző izlandi és angol kutyákból újra tenyésztették.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szőrzet

Ápolás

Évente kétszer, vedlési időszakban nagyon sok szőre kihullik, amit érdemes naponta eltávolítani, de nem vedlési időszakban is ajánlott hetente kikefélni a szőrét. Karmait is vágni kell rendszeresen.

Magasság
30-41 cm
Súly
9-14 kg
Fajta neve más nyelveken
Icelandic sheepdog - Icelandic spitz - Islandhund

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak