Ugrás a tartalomra
Kép
amerikai vízi spániel oktatás

Az amerikai vízi spánielek izmos, közepes méretű vadászkutyák, legjobban felismerhetőek barna, göndör, vagy hullámos szőrükről. Ezek a kompakt méretű spánielek munka közben sem borítják fel a csónakot a ki-be ugrálással, és a jeges vízben úszás sem zavarja őket, hiszen bundájuk sűrű, szigetelő, kétrétegű, és vízálló, lábuk vastagon párnázott, úszóhártyával rendelkeznek. Vadászként ötvözik a spánielek és a retrieverek munka tulajdonságait. Az amerikai vízi spániel boldogságának kulcsa az aktivitás, különösen imádott gazdáik mellett. Ez a remek vízi vadászkutya egyben jó sportkutya, és aktív családok kedvence. A lételeme a víz, de jól teljesít különböző kutyás sportokban is, mint az agility, puller, frizbi, és jól apportírozik. Nagyon boldog, lelkes, és  bájos kutyáknak ismerjük őket, viszont idegenekkel kapcsolatban kissé zárkózottak lehetnek, és makacsok. A nem megfelelően foglalkoztatott, és mozgatott kutyák romboló tulajdonságokat vehetnek fel.

Eredete

Ezt a kutyafajtát, amely egyesíti a spániel és a retriever tulajdonságait az Egyesült Államok középnyugati részén tenyésztették ki kacsavadászat céljából. Az amerikai vízi spániel megjelenésében némi hasonlóságot mutat az ír vízi spániellel. Ez a kutyafajta egy igazi vízimádó és kiváló búvár, amely alkalmas a kacsák behozására. 1937 óta elismert fajta az AKC-nél.

Származási hely

Szín

Ápolás

Szőrzete nem igényel különösebb ápolást, kivétel a vedlési időszakban, amikor az elhalt szőrszálak eltávolítása fontos feladat, karmait rendszeresen vágni kell.

Magasság
38 - 46 cm
Súly
11 - 20 kg
Fajta neve más nyelveken
American Water Spaniel

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!