Ugrás a tartalomra
Kép
német boxer

A német boxer közepes méretű kutya kvadratikus felépítéssel. Jellegét leginkább a feje határozza meg melynek felső része domború, arcorri része jól fejlett igen erős stoppal. A boxernél csak az előreharapás megengedett. Szemei kerekek és sötét színűek. Fülei magasan tűzöttek. Nyaka szépen ívelt, megfelelően hosszú, izmos és erős, lebernyegektől mentes. Háta rövid és széles, felső vonala egyenes. Mellkasa mély a könyökéig ér. Farka magasan tűzött. Lábai egyenesek és párhuzamosak erős csontozattal, mancsai szorosan zártak. A boxer nyugodt és kiegyensúlyozott, nagyon intelligens. Családját szereti de az idegenekkel kissé bizalmatlan lehet, nem lehet gyáva vagy agresszív de más kutyákkal gyakran domináns. Remek őrző-védő és ideális családi kutya. Kutyás sportokban is megállja helyét. Mozgásigénye meglehetősen nagy.

Eredete

A német boxer a XIX. században alakult ki németországban. eleinte befogó és vadászkutyaként használták. 1895-ben szerepel először kiállításon melyen nagy feltűnést keltett. A következő évben megalakult az első boxer club. Legutolsó standard dátuma 2008.04.01.

Származási hely

Szín

Szőrzet

Ápolás

A boxer szőre nem igényel gyakori ápolást, ha szükséges távolítsuk el az elhalt szőrszálakat gumikefével és gyakorta töröljük át szemkörnyékét és száraz tiszta száraz ruhával.

Magasság
53-63 cm
Súly
24-32 kg
Fajta neve más nyelveken
Deutsche Boxer

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak