Ugrás a tartalomra
Kép
pikárdiai juhászkutya

A Pikárdiai juhászkutyának egy kiegyensúlyozott gazdára van szüksége, aki biztosítja számára a napi mozgást hosszú séták formájában. Intelligens kutyafajta, mely gyorsan tanul, viszont, ha nincs vele foglalkozva rendszeresen, akkor makaccsá válhat. A passzív tulajdonosok viselkedési problémákba ütközhetnek nevelésében, viszont ha gazdája kitartó, türelmes, nyugodt, szilárd, magabiztos és következetes, akkor nagyszerű társ válhat ebből a kutyából. Amennyiben kölyök korában megfelelően szocializálják különböző állatok és emberek társaságában, akkor később is jól kijön majd másokkal. A jól tréningezett Pikárdiai juhászkutyák nem vadásznak, de egyes vonalaiban erősebb a vadász ösztön. Energetikus, éber, hűséges, kedves a gyerekekkel, jó házőrző és terelő kutya.

Eredete

A Pikárdiai juhászkutya talán ez egyik legrégebbi Francia juhászkutya. A Pikárdiai régióba időszámításunk szerint 800-ban érkezett, és a nevét is erről a területről kapta.

Származási hely

Ápolás

Különösebb ápolást nem igényel bundája, csak évente kétszer, ősszel, és tavasszal kell pár napig többször kikefélni az elhalt szőrszálakat az éppen cserélődő bundájából.

Magasság
55 - 66 cm
Súly
23-32 kg
Fajta neve más nyelveken
Berger de Picardie - Picardy Shepherd

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak