Ugrás a tartalomra

Illóolajok jótékony hatásai, és használatuk

Légzőszervi betegségekkel küzdő négylábú barátainknak nem ajánlott ugyan, és vannak, akik elővigyázatosságra intenek e szerek használatával kapcsolatban, de, ha kedvencünknek nincsen olyan betegsége, ami kizárná használatukat, úgy, mint például asztma, vagy allergia, és nem visszük túlzásba az alkalmazásukat, vagy az állatorvosunkkal egyeztetünk a használatuk előtt, akkor nem lehet gond.

Kis kedvenced testi, és lelki egészségéhez az állatorvos segítségén kívül, gyógyszeres kezeléssel, vagy speciális nyugtató gyógyszeres kezeléssel, de különböző állatboltokban kapható nyugtató hatású szerekkel is hozzájárulhatsz, viszont a gazdi odaadó figyelme, gondoskodása, és sokszor megnyugtató jelenléte sem elhanyagolható, továbbá nem árt, ha felvértezed magadat más eszközökkel is, melyek megkönnyebbíthetik a harmónia helyreállítását kutyusod életében.

Ilyen kiegészítő kezelés lehet például egy illatterápia, melyhez 100%-os illóolajokat használhatsz a legeredményesebben, csak úgy, mint saját részre diffúzorba, vagy valamilyen párologtatóba csepegtetve pár cseppet, ami a szoba levegőjébe juttattja a különböző növényi illóolajokat. Másik felhasználási lehetőség, hogy vízzel hígított változatát a környezetedben lévő tárgyakra fújod spray-ként. A párologtató az elővigyázatosság kedvéért legyen egy másik helyiségben, amíg működik, mint a kutyusod, hogy megóvd őt a túl tömény, és közvetlen illóolaj pára belélegzésétől.

 

pihenő kutyák


Négylábú kedvenceink a következő esetekben élvezhetik jótékony hatásait ezeknek az illóolajoknak: utazási nehézségek, szilveszteri, vagy egyéb félelem, szeparációs szorongás, nyugtalanság.

Ha tudjuk, hogy aznap a kutyusunk valamilyen félelmet kiváltó helyzetbe fog kerülni, akkor már reggel elkezdheted az illatokkal való kezelését, nyugtatását, hogy felkészítsd őt a szilveszteri durrogtatásra, vagy egy utazásra, vagy arra, hogy egyedül lesz otthon hagyva, vagy az állatorvos meglátogatása előtt.

Olajok, melyek jó hatással lehetnek kedvenced lelki állapotára:

Kamilla - mély nyugtató, nyugtató fájdalomcsillapító  
Levendula - nyugtató, mentális tisztaság  
Majoránna - nyugtató, stresszoldó  
Cédrus - nyugtatja az idegrendszert és csökkenti a pánikot  
Ciprus - jó közérzetet ad, frissítő hatású  
Tömjén - nyugtatja a szorongást  
Levendula - klasszikus nyugtató  
Vetiver - stresszoldás  
Bergamot - hangulatjavító, antidepresszáns  
Mandarin - nyugtató az idegrendszerre  
Muskátli/Geránium - kiegyensúlyozó, felemelő  
Ylang ylang - antidepresszáns, nyugtató

Nem csak az illatok lehetnek jótékony hatással négylábú barátaink számára, hanem egy megnyugtató zene is, ezért erős hangok elnyomására, szorongásra, vagy egyedüllét miatti feszültségre kedvezően hathat egy kellemes zene bekapcsolása is, melyhez már az interneten is találsz különböző hosszúságú mixeket úgy, mint az alábbi 15 órás változat is: 

 

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!