Ugrás a tartalomra
a kutyatartás legfontosabb szabályai

Aki kutyát tart, vagy szeretne az nem kis felelősséget vállal magára, de ki ne vállalná a felelősséget egy ragyogó kis szempár és hetyke fülek kedvéért.

A kutya az egyetlen olyan állatfaj, amely kiérdemelte, hogy az ember legjobb barátja lehessen, mivel leginkább az a fontos számára, hogy nekünk, gazdiknak jó legyen, és ha ez így van, akkor ő is boldog.

Ahhoz, hogy kutyusunk kiegyensúlyozott és egészséges életet élhessen, mi tartozunk felelősséggel.

a napi mozgás biztosítása kis kedvenceinknek
helyes viselkedést tanítani nekik és fegyelmezni, ha kell
szeretni,de ésszel, és következetesnek maradni a szabályokat illetően
a megfelelő étrend kiválasztása
a kutyus és környezetének tisztán tartása nem kis faladat, de megéri
Oldalam célja, hogy akár kezdő, vagy már gyakorlott kutyatulajdonosoknak segítséget nyújtson kutyáik neveléséhez, etetéséhez, életének javításához, hogy a kutyatartás gondok és kellemetlenségek helyett inkább élmény és örömteli legyen.

Ha a Kutyus jól érzi magát, akkor a Gazdi is
boldog kutya
Kutyafajták
A kutyák, akik egy régen kihalt farkas fajta leszármazottai, már több tízezer éve az ember mellé szegődtek társul. Az ember háziasította őket, és azért, hogy minél inkább a kedvükre való kutyusaik legyenek, elkezdte tenyészteni, és keresztezni a különböző kutyafajtákat.

Ahhoz, hogy alaposan megismerjük kedvencünk igényeit, nem árt, ha megismerjük kitenyésztésének célját, melyek alapján a kutyák hét fő csoportba sorolhatunk:

Vadászkutyák: pl.: vizslák, vérebek - rendkívül mozgékonyak
Juhászkutyák: pl.: puli, pumi, komondor, kuvasz, ausztrál juhászkutya - nagy mozgás igényűek
Szánhúzó kutyák: pl.: husky - nagy mozgásigényűek
Segítőkutyák: vakvezető kutyák, halló kutyák, rohamjelző kutyák, mozgássérült-segítő kutyák, terápiás kutyák, egyéb segítőkutyák
Hadi kutyák: terrierek - mozgékonyak
Társállatok: csivava, yorki - kisebb mozgásigényűek
Versenyeztetésük egy életforma, a versenyre szánt fajtiszta ebek rendkívüli figyelmet igényelnek mind etetésükben, mind ápolásukban.
 

Mozgás
Már a kutya kiválasztásának a folyamatában is nagyon lényeges szempont, hogy figyelembe vegyük a leendő kedvenc háziállatunk várható mozgásigényét, hiszen annak kielégítése felnőtt korában is elengedhetetlen lesz, ha egy egészséges ebbel akarjuk megosztani életünket.

Nagyobb mozgásigényű kutyusokkal kutyás sportokat végezhetünk, mint az agility például, futhatunk is kedvencünkkel, vagy kipróbálhatjuk kutyusunk terelési képességeit, és akár versenyeken is indulhatunk vele.

Fegyelem
Kutyaiskolák sokaságai közül válogathatunk, ahol megfelelően szocializálódhat kutyusunk, beadhatjuk kutya napközibe, ahol egész nap jól érezheti magát, míg mi dolgozunk. Ezek mellett fegyelemre taníthatjuk kutyusunkat egy oktató segítségével, ami szintén nagyon fontos, hiszen megfelelő irányadás, és vezetés híján kedvencünk szófogadatlanná válhat nagy korára, amikor már nehezebb neki megtanítani dolgokat. Például, hogy ne ugráljon ránk, ne rágcsálja a cipőket, vagy ne ugasson egyfolytában, de megfelelő kezekben lehetséges.

Szeretet
A kutyát szeretni kell, de csak ésszel! Itt is az egyensúly a lényeg, mindennek megvan a maga ideje.

Evés
A végtelen gyomor fogalmát biztosan a kutyák találták fel, hiszen bármikor képesek bekapni pár jó falatot. Etetésükről sokan sokféleképpen vélekednek, ezekből is megnézünk pár módszert.

http://ebmester.hu/kutyak-etetese/mit-es-mennyit-egyen-kutya

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak