Ugrás a tartalomra
gyerekek bevonása a kutyakiképzésbe

A kutyák kiképzését végezheted otthoni nyugodt környezetben is, vagy kutyaiskolában, vagy a szabadban, de lényeges, hogy a gyereket is tanítsd meg a kutyakiképzés alapjaira.

Mindenki a saját igényeihez, vagy szintjéhez mérten választhat a különböző lehetőségek közül akár engedelmességi, akár munka-kutya kiképzésről legyen szó.

Családi kutya képzéshez íratkozz be egy alap engedelmességi tanfolyamra, akár egyénire saját otthonodban, akár csoportosra kutyaiskolában, ahol a gyerekek is részt tudnak venni az oktatáson, hiszen nekik is tudniuk kell bánni a kutyussal.

Egy kutya oktatása, akkor fog működni igazán, ha a család összes tagja ismeri, és következetesen mindenki ugyanazt a vezényszavakat használja, és egyforma elvárásokat közvetít a kis házi kedvenc felé, megfelelően jutalmaz, és kontrollál bizonyos viselkedési formákat. Ez segíti kutyusunkat abban, hogy beilleszkedhessen a családba, mert csak így fogja érteni igazán, hogy mit is várunk el tőle pontosan. A megfelelő jutalmazási, és kontrollálási formákat elsajátítják a gyerekek is, melyekkel kiegyensúlyozott adok-kapok kapcsolatot hozhatnak létre. Így mindenki jól jár, hiszen a gyerek megtanul jól bánni a családi kedvenccel, a kutyus megérti a határait, és az elvárásokat, miközben pozitív élmények érik.  

Ezzel a pozitív megerősítéses tréninggel a gyerekek nagyon jó kutyatrénerek, és gazdik lehetnek egyaránt, mert sokkal több időt tudnak a kutyusra szánni, és többet tudnak vele otthon gyakorolni, mint a dolgozó szülők.

Néhány dolog, amit taníts meg négylábú kedvencednek:
1. Szocializáld 8-16 hetes kor között, ami azt jelenti, hogy mutassd be a családnak a kutyakölyköt, de légy vele finom, és gyengéd, hogy örömmel teli legyen számára az új otthon felfedezésének időszaka. Ha már van otthon felnőtt kutya is, vele is óvatosan ismertessd meg a kiskutyust, és vedd ki a stresszes helyzetekből.

2. Kezdd el a képzést minél előbb. Tanítsd meg a gyerekeket a helyes viselkedésre, és a kutyusnak az alapvető szabályokat, és parancsokat. Fontos például, hogy ne hagyd, hogy a kis kedvencetek felugráljon rátok, és idegenekre sem, amikor neki kedve tartja, inkább fordíts neki hátat, és ne vegyél róla tudomást, ignoráld ezt a tevékenységét, hogy a későbbiekben ne okozzon senkinek sem kellemetlenséget ezzel.

3. Néha a gyerekek nem tudják tűrtőztetni magukat és jól megszorongatják a kutyust, vagy meghúzzák fülét, farkát. Készítsd fel tehát kedvencedet efféle igénybevételekre, próbáld ki először finoman, majd erősebben, hogy hogyan tűri ezeket a dolgokat, majd jutalmazd, ha jól. Ha nem tűri, akkor fokozatosan gyakorold vele ezeket, amíg meg nem szokja.

4. A kutyusnak érdemes megtanítani azt, is, hogy melyik az ő játéka és, melyik a gyereké, hogy ne rágjon szét, vagy ne vegyen üldözőbe olyan tárgyakat, amik a gyerek számára fontosak. Nagy csábítást jelentenek a különböző sípolós játékok, vagy labdák egy kutya számára, de következetes neveléssel meg fogja tanulni, hogy mi az, amit megtehet, és mit nem.

5. Teszteld a kutyust, hogy mennyire viseli el a szaladgáló, és kiabáló gyerekek társaságát, azzal, hogy úgy viselkedsz, mint egy kisgyerek. Hangosan kiabálva, szaladgálva körülötte, és, ha az eb szépen viselkedik, ültetésben, vagy fektetésben nyugodtan marad, akkor dícsérd, és jutalmazd meg. Ugyanezt megteheted a játszótéren való viselkedéssel is. Először poróbáld meg gyerek nélkül levinni, hogy szokja a környezetet, majd jutalmazd, ha a kívánt módon viselkedik.

Kutyaoktatással kapcsolatban tájékozódj több felületen is, könyvekből, internetről, vagy kérj segítséget kutyatrénertől. Szívesen segítünk gyerekek és kutyusok közös oktatásában is!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!