Ugrás a tartalomra

"Ezt már nem akarja a kutya!","Már nincs kedve hozzá!"

ezt már nem akarja a kutya nincs kedve hozzá

Kutyaiskolai feladatok gyakorlása közben gyakran elhangzó mondat: "Ezt már nem akarja a kutya!", "Már nincs kedve megcsinálni, amit kérek!"

Ezekkel a kifogásokkal egy időben, ha fel is adod a gyakorlást kutyáddal, azzal többet lépsz hátra kis kedvenceddel közös munkádban, mint azt talán gondolnád.

Ha valamiért úgy látod, hogy nem működik együtt veled kutyád és nem végez el egy feladatot, amit kértél tőle, és Te feladod, majd ráhagyod azzal átadtad a döntést négylábú barátodnak, és megtanítod neki, hogy amit mondasz, azt ő eldöntheti, hogy meg akarja-e csinálni, vagy sem. Megadtad a lehetőséget arra, hogy máskor is, ha kedve támad, akkor abbahagyhassa azt, amit éppen gyakoroltok.

Hogyan kezeld jól ezt a szituációt?

Légy következetes, és ne hagyd rá kutyádra a meguntnak, vagy nehéznek vélt feladat megoldását, hanem kérj tőle MÉG EGY feladatot, ha látod, hogy kezd fáradni. Majd, ha ezt elvégezte, akkor jutalomként adj neki egy játékot, vagy engedd játszani, szimatolni, hogy ki tudjon kicsit kapcsolni.
Ha összetettebb feladtot gyakoroltok, akkor vegyél vissza a nehézségi szintből és kérj tőle egy könnyebbet, amiért szintén jár a jutalom.

Ebben az esetben a Tiéd volt az utolsó szó, mert teljesült a kérésed is, ezzel az irányítás is nálad maradt, és el is engedhetted négylábú társadat, amivel még jót is cselekedtél, mert azt is megkaphatta, amire vágyott a szünetet, vagy játékot, csak most már a teljesítményért cserébe.

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.