Ugrás a tartalomra
Kép
drótszőrű magyar vizsla

Elegáns megjelenésű, könnyed felépítésű, ami harmonikus mozgással párosul. A rövid szőrű változatnál némileg robusztusabb megjelenéssel és erősebb csontozattal rendelkezik. Az időjárás viszontagságait is jobban tűri. Az alkalmazkodóképessége és intelligenciája miatt gyakorlatilag bármilyen feladatra alkalmassá teszi. Kisgyermekek ideális játszópajtása, családi kedvenc vagy éppen vadászat,bármelyik területen megállja a helyét. Kedveli a vizet. Apport munkája kiváló. A durva bánásmódot nehezen viseli ez a nyugodt, jóindulatú, érzékeny fajta. Emberszeretete miatt házőrzésre kevésbé alkalmas. A testhossza valamivel meghaladja a marmagasságát. A mellkasmélysége valamivel kisebb mint a marmagasság fele. Feje a durva szőrzet miatt szögletesnek tűnik amit erőteljes szemöldökívei is kihangsúlyoznak. Az erős, nem túl hosszú kemény szakáll a fang két oldalán kiemeli a határozott arckifejezést. Koponyája enyhén boltozatos. Lelógó fülei magasan tűzöttek. A szem ovális alakú eleven és értelmes tekintetű. Nyaka feszes és enyhén ívelt. Alacsonyan tűzött farkát azokban az országokban ahol az megengedett általában kétharmadára csonkítják. Fogazata ollószerűen záródik.

Eredete

Magyar fajta. A drótszőrű magyar vizsla tenyésztése 1940 körül kezdődött meg Vasas József munkájának köszönhetően.A rövid szőrű almokban előforduló eltérő szőrminőségű utódokat keresztezték a drótszőrű német vizslával. Az így nyert utódokjobban tűrték a nagy hideget, ami a cél volt a fajta kitenyésztésénél a rövid szőrű változat fajtajellegének megtartásával.A drótszőrű magyar vizslát az FCI 1966-ban ismerte el hivatalosan. Az állomány jó része napjainkban is vadászok mellett dolgozik. Ritka,veszélyeztetett fajta. Házi kedvencként kevésbé elterjedt. Nyomkeresésben és apportírozásban is igen eredményes fajta. Leginkább nehéz terepen csillogtatja meg tudását.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Alkalmazás

Szín

Ápolás

A drótszőrű magyar vizsla szőrzetét időnként kézzel ki kell szedni, ezáltal helyet teremtünk az újonnan fejlődő szőrszálaknak.Ezenkívül elég ha hetente egyszer alaposan átkeféljük. Karmainak rövidségére mindig ügyeljünk.

Magasság
Kanok 58-64 cm, szukák 54-60 cm
Súly
21-27 kg
Fajta neve más nyelveken
Hungarian Wire-Haired Pointing Dog

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak