Ugrás a tartalomra
Kép
yorkshire terrier kutyaoktatás

A yorkshire terrier egy kis méretű és hosszú szőrű kutya. Feje kicsi és lapos, orra fekete, szemei közepes méretűek és sötétbarnák, szemhéja jól pigmentált. Fülei kicsik és V - alakot formálnak, felállóak.  Harapása ollós. Háta egyenes, bordái kissé íveltek, nyaka szépen nyújtott. Farka vagy közepes méretűre kurtított vagy vágatlan, a hátvonala felett hordott. Lábai egyenesek, mancsai kerekdedek, körmei feketék. A nyakszirtjétől kiindulva a farka végéig acélkék, mellkasán pedig tan-színű. A yorkshire terrier eleven és vidám kis eb. Igazi terrier néha kissé makacs de nagyon ragaszkodó. A gyerekekkel jól kijön. Kíváncsi és éber. Igazi szobakutya és ideális családi kutya.

Eredete

A yorkshire terrier nem túl régi fajta, ősei a dendie dinmont a fekete angol a sky és manchester terrierek. A XIX. században patkányfogó ebként használták. A jelenlegi standard érvénybe lépésének dátuma 2003.10.29.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szín

Ápolás

A yorkshire terrier szőre rendszeres gondozást igényel, a hosszú szőrrel tartott kutyák szőrzetét tincsenként papírba tekerik, hogy ne kopjon el a vége és különféle olajokkal ápolják, a kedvencnek tartott yorkshire terrier szőre általában rövidre nyírt, ezzel nincs különösebb probléma bizonyos időközönként kozmetikushoz kell vinni, ezután szőre nem igényel különösen nagy gondozást.

Magasság
20-25 cm
Súly
2-3 kg

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak