Yorkshire terrier

Yorkshire Terrier

Eredete

A yorkshire terrier nem túl régi fajta, ősei a dendie dinmont a fekete angol a sky és manchester terrierek. A XIX. században patkányfogó ebként használták. A jelenlegi standard érvénybe lépésének dátuma 2003.10.29.

Leírás

A yorkshire terrier egy kis méretű és hosszú szőrű kutya. Feje kicsi és lapos, orra fekete, szemei közepes méretűek és sötétbarnák, szemhéja jól pigmentált. Fülei kicsik és V - alakot formálnak, felállóak.  Harapása ollós. Háta egyenes, bordái kissé íveltek, nyaka szépen nyújtott. Farka vagy közepes méretűre kurtított vagy vágatlan, a hátvonala felett hordott. Lábai egyenesek, mancsai kerekdedek, körmei feketék.  A yorkshire terrier eleven és vidám kis eb. Igazi terrier néha kissé makacs de nagyon ragaszkodó. A gyerekekkel jól kijön. Kíváncsi és éber. Igazi szobakutya és ideális családi kutya.

Származási hely

Anglia

Fajtacsoport besorolás

III.

Alkalmazás

Szobakutya, kiállítási kutya

Marmagasság

20-25 cm

Súly

2-3 kg

Szín

A nyakszirtjétől kiindulva a farka végéig acélkék, mellkasán pedig tan-színű.

Szőrzet

Hosszú, egyenes és selymes.

Ápolás

A yorkshire terrier szőre rendszeres gondozást igényel, a hosszú szőrrel tartott kutyák szőrzetét tincsenként papírba tekerik, hogy ne kopjon el a vége és különféle olajokkal ápolják, a kedvencnek tartott yorkshire terrier szőre általában rövidre nyírt, ezzel nincs különösebb probléma bizonyos időközönként kozmetikushoz kell vinni, ezután szőre nem igényel különösen nagy gondozást.

Küldj Nekem Email-t!