Jagd Terrier- Deutscher Jagdterrier

Eredete

A jagd terrier a különféle terrierrek kereszteséből jött létre, első számú szempont volt a használhatóság. Az első világháború után néhány vadász kivált a foxterrier klubból, hogy olyan kutyákat tenyésszenek amelyeknek csak a vadászati teljesítményére összpontosítottak. 1926-ban alakult meg a német jagd terrier club. A tenyésztők manapság is a legnagyobb hangsúlyt szilárd jellemére, bátorságára és vadászati használhatóságára fektetik.

Leírás

A jagd terrier egy kis méretű de kompakt vadászkutya. Feje enyhén ék alakú, stopja csekély mértékben fejlett. Szemei kicsik és oválisak. Fülei enyhén a fejéhez simulóak és félig lelógóak, V-formájúak. Harapása ollós. Háta egyenes és nem túlságosan rövid. Ágyéka erőteljes és jól izmolt a hasa enyhén felhúzott. Mellkasa mély. Farka vizszintesen hordott és kb. egyharmadával kurtított. Végtagjai egyenesek és párhuzamosak, lábujjai szorosan zártak. Bátor és határozott, megbízhatós és jól kezelhető. Sosem szabad gyávának vagy túlságosan agresszívnek lennie. Kitartó és temperamentumos.

Származási hely

Németország

Fajtacsoport besorolás

III. Terrierek

Alkalmazás

Vadászkutya

Marmagasság

33-40 cm

Súly

7,5-10kg

Szín

Fekete sötérbarna vagy sötétszürke, vörösesárga jegyekkel a szemöldökén, fangján, szügyén a végbélnyílása körül és a lábakon.

Szőrzet

Sima és sűrű kemény drószőr vagy durva tapintású sima szőr.

Ápolás

Néha gumikefével fésüljük át szőrét, hogy az elhalt szőrszálakat eltávolítsuk.

Képzésre, vagy programra jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével

6 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).