Jack Russel- Terrier

Eredete

A Jack russell terrier Angliából származik. Igen sokoldalú vadászkutya, használják róka és borzvadászatra, hajtóvadászatra, vízimunkára és vércsapára. John Russell kezdte tenyészteni ezt a fajtát különféle terrierekből de akkoriban a külleme még csak másodlagos volt a használhatósága volt a fő szempont. 1990-ben az angol kennel club hivatalosan is elismerte a fajtát és kiadta hivatalos standardját.

Leírás

A Jack russell terrier koponyája lapos és mérsékelten széles, stopja nem túl hangsúlyozott. Szemei kicsik és sötét színűek a szemhéja jól pigmentált. Harapása ollós. Nyaka erőteljes, hátvonala egyenes, ágyéka rövid és izmos. Lábai egyenesek és párhuzamosak, mancsai kerekek. Farka nyugalmi állapotban lóghat de mozgás közben egyenesen felemelve kell hordania, a farok kupírozása szabadon választható. A jack russell terrier egy aktív és erőteljes munkakutya. Nagyon jó karakterrel rendelkezik, bátor és kitartó. Barátságos és önbizalmat sugárzó. Mozgásigénye igen nagy. Egyre népszerűbb családi kutya de csak aktív embereknek ajánlott. A gyerekeket szereti, egy igazi bohóc aki aktivitását öreg koráig megőrzi. A háziállatokkal jól megfér ha azokkal együtt nevelkedett, más kanokkal szemben domináns lehet.

Származási hely

Anglia

Fajtacsoport besorolás

III. Terrierek /munkavizsgára kötelezett/

Alkalmazás

Hajtó,-vízivadászat, kotorékozás, különféle kutyás sportok, családi kutya

Marmagasság

25-30 cm

Súly

A súlya mindig arányos a magasságával

Szín

Fehér alapon, fekete, cser vagy barna jegyekkel

Szőrzet

Sima vagy durva

Ápolás

Szőrét rendszeresen keféljük át. A jack russell fajtán belül van rövid, sima szőrű kutya, ami különösebb kozmetikát nem igényel.Ellenben van a hosszabb tört szőrű amit csak trimmelni szabad, ollóval vágni nem.A trimmelés tulajdonképpen az elhalt szőrszálak eltávolítása.

Képzésre, vagy programra jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével

1 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).