Irish Terrier

Eredete

Az Ír terrier mint neve is mutatja írországból származik. Feltehetőleg az ír terrier ősei közé tartozott a black and tan terrier. Már 1875-ben Glasgow-i kiállításon külön osztályt nyitottak az ír terriernek. 1879-ben alakult meg az Ír terrier első fajtaklubja. A Westminster Kennel Club (USA) már 1881-ben külön osztályt nyitott számára.

Leírás

Az ír terrier feje hosszú és ráncoktól mentes, koponyája lapos. Szemei kicsik és sötét színűek. Kicsik és V-alakúak a előre a pofájára símulnak. Orrtükre fekete, harapása ollós. Nyaka hosszú és lebernyegektől mentes. Háta egyenes, ágyéka izmos és enyhén ívelt. Végtagjai egyenesek, mancsai kicsik és kerekek. Farka magasan tűzött de nem hajlik a háta fölé. Az ír terrier nem agresszív de ha csatára kerülne sor akkor nem tér ki előle. Könnyen kezelhető és hűséges. Gyors, kitartó, temperamentumos és határozott. Az emberekkel nagyon jóindulatú és szeretetre méltó.

Származási hely

Írország

Fajtacsoport besorolás

III. Terrierek

Alkalmazás

Kiállítási és családi kutya

Marmagasság

kb. 45 cm

Súly

11,4-12,25 kg

Szín

Vörös, vörös-búzaszín vagy vöröses-sárgás

Szőrzet

Durva és kemény, de a testéhez simuló

Ápolás

Szőrzetét hetente átkefélni puha kefével, de évente ajánlott kutyakozmetikába is vinni, hogy az elhalt szőrszálait kiszedhessék

 

Képzésre, vagy programra jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével

1 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).