Ugrás a tartalomra
Kép
pekingi palotakutya

A pekingi palotakutya koponyája széles és lapos, stopja kifejezett, orra rövid. Szemei nagyok és kerekek, sötétbarnák és kissé dülledtek. Fülei szív alakúak és a pofához simulóak. Nyaka rövid és vaskos, háta egyenes, mellkasa széles. Farka meglehetősen magasan tűzött és a hátvonalán hordott. Lábai rövidek vaskos csontozattal, mancsai kissé franciás állásúak és laposak. A magassága a súllyal arányos, tűnjenek kicsinek de vaskos csontozatúnak. Meglehetősen bátor kicsiny méretéhez képes. A gazdájához nagyon hűséges de az idegenekkel szemben kissé bizalmatlan. Kissé makacs és önfejű. Remek jelzőkutya.

Eredete

A pekingi palotakutya eredete igen hosszú időkre nyúlik vissza és eredetével kapcsolatosan számtalan legenda jött létre. Feljegyzések szerint időszámításunk előtt 2000 évvel már létező fajta volt. Kínai templomokban és császárok oldalán éltek. Angliába az első egyedek kínai palotákból való zsákmányként kerültek. Ezután hamar népszerűvé vált az egész világon. A jelenleg érvényes standard dátuma 1987.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szőrzet

Ápolás

A pekingi palotakutya szőrének ápolása meglehetősen sok időt vesz igénybe. Rendszeresen ki kell kefélni szőrzetét vagy összecsomósodik. Szemkörnyékét és az arcán lévő redőket rendszeresen töröljük át kamillás vattával.

Magasság
15-25 cm
Súly
4-6 kg
Fajta neve más nyelveken
Pekingese

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak