Ugrás a tartalomra

Kínai meztelenkutya

Kép
kínai meztelen kutya

Kicsi kecses kutya. Feje sima nem túl redős, koponyája hosszúkás és kissé boltozatos, stopja nem túl kifejezett, szemei sötétek és közepesen nagyok. Harapása ollós. Nyaka karcsú és lebernyegektől mentes. Háta egyenes, ágyéka feszes, hasa enyhén felhúzott. Lábai hosszúak és karcsúak, mancsai nyúlmancsok. Mielőtt megszületnek még a tenyésztő sem tudja megállapítani, hogy kopaszok vagy púderpamacsok lesznek. A kopaszság egy genetikai mutációból származik, ez természetesen nem jelenti azt, hogy ezeknek a kutyáknak bármilyen problémája lenne. Létezik a testén kopasz a fején szőrbóbitával a lábain és a farkán szőrpamaccsal, vagy a powder puff típus, mely teljesen szőrös, szőre hosszú és puha a teste egész felületén. A kínai meztelenkutya családtagjait nagyon szereti. Idegenekkel kissé tartózkodó de nem támadó. A babusgatást és a kényeztetést nagyon elvárja és viszonozza is. Energikus és kitartó. Csak lakásban tartható.

Eredete

A Kínai meztelen kutya eredete kérdéses de néhány történelmi feljegyzésben festményen és templomok falán is ábrázoltak meztelen kutyákat időszámításunk előtt 200 évvel. A XVIII. század végén Kínában a meztelen kutyák szinte teljesen eltűntek majd a XIX. század közepétől európai festményeken is feltűntek. Az 1950-es években néhány példányt be is mutattak állatkiállításokon de ekkor még nem kezdődött meg a tenyésztésük európában. Amerikában az 1800-as évek végén jelentek meg a kutyakiállításokon. 1979-ben megalakult a kínai meztelenkutyák amerikai klubja. Az érvényes standard 1987-ben íródott.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Alkalmazás

Szőrzet

Ápolás

A power puff ápolása megegyezik bármilyen hosszú szőrű fajtáéval, a kopasz kutyák esetében magasabb hőmérséklet szükségeltetik és napon használjunk magas UV sugárzás elleni naptejet a kopasz részeken.

Magasság
23-33 cm
Súly
4-5 kg
Fajta neve más nyelveken
Chinese Crested Dog

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.