Ugrás a tartalomra

Közepes Portugál Kopó

Kép
közepes portugál kopó kutyaoktatás

A portugál kopók élénkek, mozgékonyak, játékosak, éberek, nagyon intelligensek, de nem mindig könnyű kiképezni őket, függetlenek, mégis szeretik a családot, és néha gyanakvók az idegenekkel szemben. Kétféle szőrzetűek lehetnek: sima, vagy drótszőrű. A fajta rajongói „primitívnek” minősítik, ami azt jelenti, hogy egy rusztikus, sallangoktól mentes vadászkutya, amelyet az Ibériai-félszigetre érkezése óta a különböző divatirányzatok nem érintettek. Megkülönböztető jellemzőik között vannak a nagy, felálló, háromszög alakú fülek; piramis alakú fej, amely az orr felé keskenyedik; és édesen kifejező, mandula alakú szemek. A portugál kopók általában vicces kutyák, akik szeretnek játszani. Könnyedén szórakoztatják el magukat játékokkal, üldözik egymást, és őrzik a házat és az udvart. Nagyon intelligensek és gyorsan megtanulnak új dolgokat. Mivel ők őrkutyák, ezért nem olyan könnyű estek és nem játékosak az idegenekkel, ráadásul a kisebb állatokat, például a kutyákat és macskákat, zsákmánynak tekinthetik. Első találkozásnál meglehetősen visszafogottak, és szívesebben köszöntik az idegeneket saját feltételeikkel. Nagyon toleránsak és engedelmesek, alig várják, hogy örömet szerezzenek családtagjaiknak, és eleget tesznek a legtöbb kérésnek, amelyet velük kapcsolatban tesznek.

Eredete

A portugál kopók származása kérdéses, de a kutyafajta elterjedése észak- portugáliából indult el, ahol nyúlvadászatra használták. A fajta nagyobb méretének különböző munkaköre van: szarvasra és vaddisznóra, a közepes méretű nyúlra vadászik, és már kis méretben is elterjedt családi kutya. Elég későn, először 1990-ben kerültek Amerikába ezek a kutyafajták. Az AKC, és FCI szerint is ritka kutya fajtának minősülnek a portugál kopók.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Ápolás

Szőrzetét rendszeresen kefélni kell, ha drótszőrű kutyánk van, ha sima szőrű, az nem igényel különösebb ápolást. Fogait, füleit érdemes ellenőrizni, és tisztítani ha szükséges.

Magasság
40-55 cm
Súly
16-20 kg
Fajta neve más nyelveken
Portuguese Podengo - Portuguese Warren Hound

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.