Ugrás a tartalomra

Olasz vízi kutya - Lagotto Romagnolo

Kép
lagotto romagnolo kutyakiképzés göd

Göndör bundája inkább emlékeztet az emberi hajra, mint szőrzetre. Munkássága manapság a szarvasgomba keresésben kiemelkedő. Mint a legtöbb sportos kutyafajta a Lagotto is igényli az aktív elfoglaltságot a gazdájával, de a mentális stimulációt is. Remekül apportírozik, így a puller, vagy frizbi sportokat is kedvelik vele. Jól érzi magát a kertben is, viszont, ha elhagyagoljuk vele a napi interakciókat, úgy nem kívánt viselkedési elemek jelenhetnek meg. A korai szocializáció segít, hogy harmonikus kapcsolatot alakíthassunk ki vele egy életre. Nagyon intelligens, és szeret tanulni a Lagotto Romagnolo, ezért az engedelmességi tréningeken kívül, még érdemes akár kereső tanfolyamot is elvégezni vele, vagy aktív elfoglaltságokat űzni, mint az agility, puller, frizbi. Mivel imádja a vízet, ezért vízes programokra is szívesen kíséri gazdáját.

Eredete

A Lagotto Romagnolo Olaszország imádnivaló, puha, göndör szőrű, közepes termetű rendkívüli munkakutyája. Romagna keleti területeiről származik ez a kutyafajta, melynek eredeti foglalkozása a vízi vadászat volt.

Származási hely

Szőrzet

Ápolás

Vízálló bundáját rendszeresen ápolni kell, és vágni. Füleit pedig időközönként ellenőrizni, hogy nincs-e bennük lerakódás.

Magasság
41 - 49 cm
Súly
18 - 22 kg
Fajta neve más nyelveken
Lagotto Romagnolo - Romagna Water Dog

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Program értesítő email feliratkozás

Feliratkozások kezelése
Válaszd ki, melyiket szeretnéd megkapni (1 levél / hó)
Ne maradj le semmiről! Add meg email címed és értesítünk a friss cikkekről, akciókról.
The subscriber's email address.