Ugrás a tartalomra
Kép
angol cocker spániel

Az Angol cocker Spániel alapvetően vidám kutya. Néha kissé makacs természetű de remek családi kutya. Más kutyákkal általában jól kijön. Jó jelzőkutya. Az Angol cocker spániel zömök felépítésű. A hát egyenes, enyhén lejt a farok felé. A farok a hátvonal alatt tűzött de mozgás közben a hátvonallal egy magasságban tartja. Farkát általában csonkítják. Nyaka közepesen hosszú, nem lebernyeges! A fülek a szem vonala alatt tűzöttek a végük az orráig érnek. A csánk mélyre eresztett, mancsai a macskákéhoz hasonlóak. Végtagjai rövidek, egyenesek. A bordái jól íveltek. A fej jól fejlett szép metszésű a pofacsontok nem kiugróak! A szemek nem lehetnek dülledtek, színűk lehetőleg sötétbarna a szemhéj feszesen zárt. Harapása ollós.

Eredete

Az Angol Cocker Spániel végleges formája a 18.-19. században alakult ki. Az Angol cocker spánielek eredetileg remek vadászkutyák.

Származási hely

Ápolás

Az Angol cocker spániel szőrét gyakran kell kefélni ellenkező esetben szőre nagyon hamar gubancossá válik. Kb. 2-3 havonta kell kozmetikushoz vinni. A füleire és a lábujjai között lévő szőrre különösen nagy gondot kell fordítani!

Magasság
Szukák: 38 - 39cm Kanok: 39 - 41cm
Súly
13 - 15 kg
Fajta neve más nyelveken
English Cocker Spaniel

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak