Rally Obedience

 

A Rally Obedience Amerikából kezdte meg világ körlüli útját a 2000-res években, nevezetesen Charles L. Bud Kramer volt az, aki kidolgozta az első Rally-O pályát, és feladatsorokat, melyek remekül összekovácsolják gazdát és kutyáját. Már hazánkban is akadnak lelkes rajongói ennek a kutyás sportágnak, és rendszeresen rendeznek versenyeket is itthon.

A különböző engedelmességi feladatokat végezve a kutyák és gazdáik egy társasjáték szerűen felosztott pályán haladnak, ahol bólyák és táblák jelzik az irányt, és, hogy mit is kell végre hajtaniuk. Egy-egy pályán 10-20 ilyen feladattal is találkoznak a párosok.

Ezzel a 8 alkalmas képzéssel remekül épül a csapatmunkára való hajlandósága a kis kedvencnek, figyelmesebb lesz gazdája felé, és nem utolsó sorban remekül fárasztja a munkamániás kutyákat is. 

 

rally obedience

 

Azok a feladatok, amiket az alap engedelmességi tanfolyamokról már ismernetek kell ehhez a képzéshez, azok a következők: "ÜL!", "FEKSZIK!", "ÁLL!", a behívás, amik kiegészülnek kisebb, és nagyobb körívű kerülésekkel, és az élelem megtagadással is.

Tehát, ha már mennek az alapok, és szívesen dolgoznál együtt kutyáddal egy izgalmas pályán, ahol kutyád számára ínycsiklandó meglepetések is várnak rátok, akkor tedd próbára magatokat!

Biztosan lesznek feladatok, amik elsőre nehezebben mennek majd, de annál nagyobb lesz a sikerélmény, ha ezt a kihívást is teljesítitek kis kedvenceddel!

 

Induló tanfolyamok