Ugrás a tartalomra
Kép
újfoundlandi kutyás cuccok

Az újfundlandi nagy, erős és kompakt kutya. Feje masszív, stopja kifejezett, arcorri része szinte négyszögletes. Harapása ollós vagy tétre harapás Szemei nem túl nagy méretűek és barnák. Fülei kicsik és lekerekített végűek, lelógóak. Nyaka erős és izmos. Hátvonala egyenes, fara enyhén csapott. Mellkasa mély, alsó vonala egyenes. Lábai erőteljesek és vaskosak, mancsai nagyok és kerekek a lábujjak között úszóhártya található. az újfundlandi nyugodt és barátságos. Remek családi kutya. A meleget igen nehezen viseli. Amennyiben tehetjük rendszeresen vigyük úszni. Nem túl ugatós fajta, ha mégis ugat azt okkal teszi. A gyerekekhez nagyon türelmes.

Eredete

A XV. század környékén new-funland szigetén már igen homogén kutyaállomány alakult ki az elszigeteltség ezáltal a beltenyésztés miatt. Ezek többnyire fekete, úszóhártyás lábú és vízimádó kutyák voltak. Később ezek a kutyák keveredtek az angolok által a szigetre vitt kutyákkal. Aztán az 1700-as években rengeteg példányuk került angliába míg new-funland szigetén szinte a kihalás fenyegette őket. Az első újfundlandi fajtaklub 1886-ban alakult angliában.

Származási hely

Alkalmazás

Ápolás

Az újfundlandi szőrzete rendszeres fésülést igényel, ellenkező esetben szőre hamar gubancossá válik ami megakadályozza bőre szellőzését és ez akár végzetes is lehet egy komoly kánikulában számára.

Magasság
66-71 cm
Súly
54-70 kg
Fajta neve más nyelveken
Newfoundland

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!