Törpe schnauzer

Miniature Schnauzer

Eredete

A századforduló környékén a törpe schnauzer mint szálkás szőrű törpe pinscer volt ismert. A cél az volt hogy ezekből a kutyákból alakítsanak ki a schnauzerhez küllemben és természetben is teljesen hasonló kutyákat. Az 1920-as években már önálló fajtaként volt bejegyezve. A jelenlegi és érvényes standard dátuma  2000. 04. 06

Leírás

A törpe schnauzer kis méretű de zömök testalkatú kutya. Feje nyújtott, homloka lapos, stopja kifejezett. Orrtükre fekete. Szemei közepes méretűek, sötét színűek. Harapása korrekt, fogazata komplett. Fülei V-alakúak és magasan tűzöttek melyeknek széle a pofákhoz símúló. Nyaka jól ívelt és erős mely lebernyegektől mentes. Felső vonala a far felé enyhlén lejt. Mellkasa mély a könyökökig érő. Hasa enyhén felhúzott. Farka vágatlan. Lábai erőteljesek és egyenesek zárt macskamancsokkal.  Temperamentuma a törpekutyához hasonló. Éber, okos, kitartó és  remek jelzőkutya. Lakásban is tartható kicsi termete miatt. Játékos természetű és mozgékony fajta.

Származási hely

Németország

Fajtacsoport besorolás

II.

Alkalmazás

 Családi és kísérőkutya

Marmagasság

30-35 cm

Súly

4,5-7 kg

Szín

Fekete, só-bors, fekete-ezüst és tiszta fehér

Szőrzet

Drótos, kemény és sűrű

Ápolás

A törpe schnauzer szőrzete évente 2-3 trimmelést igényel melyet kutyakozmetikus végez. A lakásban tartott kutyák szőre nyírható is de ebben az esetben szőre jobban hullik, ezért a trimmelése ajánlott.

Küldj Nekem Email-t!