Ugrás a tartalomra
Kép
törpe pincser

A törpe pinscher a dobermann miniatűr másolata. Karaktere nagyon is hasonlít a dobermannhoz. Feje elnyújtott, orrtükre fekete. Fogazata komplett, harapása ollós. Szemei oválisak és sötét színűek. Fülei lelógóak vagy felállóak, V-alakúak. Nyaka száraz és szépen ívelt. Háta rövid és erőteljes, alsó vonala enyhén felhúzott., mellkasa mély. Lábai egyenesek és párhuzamosak, mancsai zárt macskamancsok, körmei feketék. Farka magasan tűzött. Ez a kis méretű kutya érdeklődő, magabiztos és intelligens. Remek jelzőkutya és határozott harci kedvvel megáldott eb. Megtévesztő lehet a mérete de nem öleb! Ideális családi, -és kísérő kutya. Családja tagjaihoz nagyon ragaszkodó. Mivel rövid szőrű és a hideget nehezen viseli tartása lakásban ajánlott.

Eredete

A törpe pinscher legalább 300 évvel régebbi fajta mint a dobermann.  A fajtát németországban tenyésztették ki valószínűleg a manchester terrierből. Az első pinscher club 1895-ben jött létre. Az 1900-as években inkább a törpe pinscher volt népszerűbb míg nagyobb változata a normál méretű pinscher szinte a kihalás szélére sodródott.

Származási hely

Szőrzet

Ápolás

Szőrzete nem igényel gyakori ápolást. Néha gumikefével keféljük át, hogy ily módon távolítsuk el az elhalt szőrszálakat.

Magasság
25-30 cm
Súly
4-6 kg
Fajta neve más nyelveken
Zwergpinscher

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak