Törpe pinscher

Zwergpinscher

Eredete

A törpe pinscher legalább 300 évvel régebbi fajta mint a dobermann.  A fajtát németországban tenyésztették ki valószínűleg a manchester terrierből. Az első pinscher club 1895-ben jött létre. Az 1900-as években inkább a törpe pinscher volt népszerűbb míg nagyobb változata a normál méretű pinscher szinte a kihalás szélére sodródott.

Leírás

A törpe pinscher a dobermann miniatűr másolata. Karaktere nagyon is hasonlít a dobermannhoz. Feje elnyújtott, orrtükre fekete. Fogazata komplett, harapása ollós. Szemei oválisak és sötét színűek. Fülei lelógóak vagy felállóak, V-alakúak. Nyaka száraz és szépen ívelt. Háta rövid és erőteljes, alsó vonala enyhén felhúzott., mellkasa mély. Lábai egyenesek és párhuzamosak, mancsai zárt macskamancsok, körmei feketék. Farka magasan tűzött. Ez a kis méretű kutya érdeklődő, magabiztos és intelligens. Remek jelzőkutya és határozott harci kedvvel megáldott eb. Megtévesztő lehet a mérete de nem öleb! Ideális családi, -és kísérő kutya. Családja tagjaihoz nagyon ragaszkodó. Mivel rövid szőrű és a hideget nehezen viseli tartása lakásban ajánlott.

Származási hely

Németország

Fajtacsoport besorolás

II.

Alkalmazás

Családi -és kísérőkutya

Marmagasság

25-30 cm

Súly

4-6 kg

Szín

Fekete vörös jegyekkel vagy teljesen vörös

Szőrzet

Sima és rövid

Ápolás

Szőrzete nem igényel gyakori ápolást. Néha gumikefével keféljük át, hogy ily módon távolítsuk el az elhalt szőrszálakat.

Küldj Nekem Email-t!