Német boxer

Deutsche Boxer

Eredete

A német boxer a XIX. században alakult ki németországban. eleinte befogó és vadászkutyaként használták.
1895-ben szerepel először kiállításon melyen nagy feltűnést keltett. A következő évben megalakult az első boxer club. Legutolsó standard dátuma 2008.04.01

Leírás

A német boxer közepes méretű kutya kvadratikus felépítéssel. Jellegét leginkább a feje határozza meg melynek felső része domború, arcorri része jól fejlett igen erős stoppal. A boxernél csak az előreharapás megengedett. Szemei kerekek és sötét színűek. Fülei magasan tűzöttek. Nyaka szépen ívelt, megfelelően hosszú, izmos és erős, lebernyegektől mentes. Háta rövid és széles, felső vonala egyenes. Mellkasa mély a könyökéig ér. Farka magasan tűzött. Lábai egyenesek és párhuzamosak erős csontozattal, mancsai szorosan zártak. A boxer nyugodt és kiegyensúlyozott, nagyon intelligens. Családját szereti de az idegenekkel kissé bizalmatlan lehet, nem lehet gyáva vagy agresszív de más kutyákkal gyakran domináns. Remek őrző-védő és ideális családi kutya. Kutyás sportokban is megállja helyét. Mozgásigénye meglehetősen nagy.

Származási hely

Németország

Fajtacsoport besorolás

II.

Alkalmazás

Családi,-kiállítási,-sport és őrző-védő kutya

Marmagasság

53-63 cm

Súly

24-32 kg

Szín

Sárga vagy csíkos

Szőrzet

Sima és rövid

Ápolás

A boxer szőre nem igényel gyakori ápolást, ha szükséges távolítsuk el az elhalt szőrszálakat gumikefével és gyakorta töröljük át szemkörnyékét és száraz tiszta száraz ruhával.
 

Küldj Nekem Email-t!