Bullmastiff

Eredete

A Bullmasztiff Angliából származik. Vadorzók elkapására tenyésztették ki őket. A jelenlegi formája az 1920-as években alakult ki a massztiff és az angol bulldog keresztezéséből. Remek terület és házőrző.


Leírás

Feje nagy és szögletes, koponyája csak olyankor ráncos amikor figyel. A fangja széles és rövid, stopja határozott. Szemei közepes méretűek és barnák. Harapása előreharapás. A Bullmastiff egy zömök felépítésű kutya. Háta erős és rövid, lágyéka erős és izmos. A farka magasan tűzött és a vége felé elhegyesedő amely a csánkjáig ér. Mellkasa mély és meglehetősen széles. Lábai egyenesek, mancsai zártak. A nyaka izmos és szépen ívelt. A Bullmasztiff nyugodt természetű és kiegyensúlyozott kutya. Lakásban is tartható annak ellenére, hogy a szabadban eléggé energikus. Családjával és a gyerekekkel gyengéd és védelmező. Vele azonos nemű kutyákkal dominánsan viselkedhet. A Bullmasztiff viszonylag könnyen tanítható de következetes nevelésre van szüksége.


Származási hely

Anglia

Fajtacsoport besorolás

II. Pincserek, schnauzerek, molosszusok, masztiffok és svájci pásztorkutyák.

Alkalmazás

Remek házőrző, ideális családi kutya

Marmagasság

61-68,5 cm

Súly

40-60 kg

Szín

barna, vöröses és csíkos fekete maszkkal. A fehér jegyek nem kívánatosak.

Szőrzet

sűrű és rövid

Ápolás

A Bullmasztiff szőre nem igényel különösen gyakori ápolást, szőrét időnként gumikefével keféljük át, hogy az elhalt szőrszálakat eltávolítsuk.