Ugrás a tartalomra

Kutyás elfoglaltságok, és tanácsok kijárási korlátozás idején

kutyás elfoglaltságok

Mire figyelj oda kutyusoddal kapcsolatban amíg a kijárási korlátozás tart!


Már tudjuk, hogy a COVID-19-et nem kaphatják el kutyusaink, viszont az otthon maradó család nem megszokott jelenség számukra, a gazdi állandó látványa arra csábíthatja kutyusunkat, hogy folyton játékra hívjon minket.

Az otthon végzett munka közben, amíg nem tudsz vele foglalkozni addig is adj neki valamilyen feladatot, ha nem bír magával. Például adj neki egy olyan játékot, ami nincs mindig előtte, vagy rejts el jutalomfalatokat a szobában, amiket keresgélhet, vagy adj neki olyan rágcsálni valót, amit csak akkor adsz neki oda, amikor hosszabb időn keresztül nem tudsz vele foglalkozni, de gyakorolhatjátok a helyben maradást is először rövidebb, majd fokozatosan egyre több ideig kitolva, aminek a végén megkaphatja, amire vágyik, vagyis végre foglalkozol vele, vagy egyszerűen jutalomfalattal, és kedves szóval dicséred.

A napirendedben mindenképp szerepeljen egy munka utáni, délutáni aktív foglalkozás a kutyusoddal, amelybe gyermekedet is bele vonhatod, de sose hagyd őket felügyelet nélkül!

A kutyusodat nem csak hosszabb sétákkal tudod lefárasztani, hanem a buksiját igénbe vevő feladatokat is kitalálhatsz számára, melyek akár egy órában végezve is ugyanolyan hatásosak lehetnek, mint egy hosszabb séta. Viszont úgy, ahogy az etetésnél, a feladatokkal töltött időnél is figyelembe kell venni kutyusod korát, és aktivitási szintjét! Idősebb kutyusodat, aki már inkább tölti a napi szabad idejét alvással, ne akard órákon keresztül foglalkoztatni, csak annyi ideig, amit még elbír viselni, viszont egy fiatal, és mozgékony kutyussal akár napi egy, vagy több órát is "játszhatsz" úgy, hogy az éppen kielégítse mozgási igényét, és feladatmegoldási késztetését a napi eledeléért cserébe.

Állíts fel kis kedvencednek háztartási eszközökből egy akadálypályát, amin jutalomfalattal átvezeted a kutyust, majd jutalmazd a jól végzett feladatokat. Seprűnyélből lehet ugró akadályt készíteni, vagy akár mi magunk is lehetünk a megkerülendő akadály, amit pórázon vezetve megkerülhet gyermeked, vagy más családtagod, majd, ha mindenkit megkerültetek, akkor felváltva kerülhetitek meg egymást a kutyust pórázon vezetve magatok mellett. Ezzel az emberkerülős játékkal akár az egész családot lefoglalhatod egy időre. Szék alatt is lehet kúsztatni a kutyust, vagy akár egy lefordított, stabil dobozra, vagy lefedett, résmentes rekeszre felléptetni jutalomfalattal vezetve, de az is lehet a feladat, hogy lépjen a dobozba bele egy, vagy több lábával.

 

ugró akadály


Figyelj arra, hogy a jutalmazást, és a szóbeli dicséretet ne hagyd el a jól végzett feladatok után!

Ha eddig nem tetted, akkor itt az ideje kutyusodnak trükköket tanítani, vagy az apportírozásra, azaz a tárgyak visszahozására rávenni!

Még néhány jó tanács ezekben a nehéz időkben:

Ne etesd túl kis kedvencedet, vagyis a napi eledelénél többet most se adj neki jutalomfalatként sem!

Lehetőleg vidd olyan helyre sétáltatni kutyusodat, vagy olyan foglalkozásokra, ahol megfelelő távolságot tarthatsz másoktól!

Kutyusod is lehet stresszes ezekben az időkben, úgyhogy ne csak az elvégzett feladatokért cserébe kapjon tőled szeretetet, hanem néha csak úgy spontán is nyugtasd meg egy-egy bónusz masszírozással, vagy hasvakarással minden nap!

 

Ha már nem bírjátok otthon, akkor gyertek el alap, haladó, mester fokozatú engedelmességi, happility, vagy egyéb kurzusainkra, ahol a megfelelő biztonsági szabályok betartása mellett a szabadban gyakorolhatsz kutyusoddal kis csoportban, vagy egyénileg!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!