Kutyák nem terjesztik az emberekre ártalmas COVID -19 elnevezésű vírust

 

A Magyar Állatorvosi Kamara tájékoztatása szerint nem kell attól tartanunk, hogy házi kedvenceink aktívan terjesztenék a COVID-19 nevű emberekre nézve ártalmas koronavírust, és nem is betegednek meg tőle az állatok.

A COVID-19 vírus legelterjedtebb fertőzési módja, hogy ember embert fertőz meg közvetlen érintés, vagy tüsszentés, és köhögés által a levegőbe juttatott kórokozók által, amiket belélegezve, vagy szemünkbe, szánkba nyúlva a fertőzött kezünkkel vihetünk be a saját szervezetünkbe.

Amire viszont érdemes figyelni, az a passzív megfertőződés. Ahogyan például egy bevásárló kocsi fogantyújára, vagy a buszok kapaszkodójára, és egyéb a hétköznapok folyamán az utcán, a munkahelyen, vagy a boltokban velünk szembe jövő tárgyakra, melyeket nem csak mi magunk, hanem más személyek is megérintenek nap, mint nap, úgy végső esetben a kutyák szőrére is rákerülhet maga a vírus, akár egy séta közben előttünk tüsszentő egyénről cseppfertőzéssel, vagy a kezéről érintés által.

Ezért ajánlott a személyes higiéniánk mellett, négylábú barátunkra is figyelni, hogy sétáltatás közben másnak se engedjük, hogy a kutyánkat simogassa, és lehetőleg mi se simogassuk meg mások kis házi kedvencét! Sétáltatás után töröljük át fertőtlenítő törlőkendővel, vagy langyos szappanos vízzel átitatott ronggyal a kutyusunk bundáját, mancsait, és felszerelését!
 

koronás kutyaEredeti bejegyzés az alábbi címen olvasható:
https://www.facebook.com/allatvedorseg/photos/a.222037491142136/3226177067394815/?type=3&theater

Kategória

Képzésre, vagy programra jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével

2 + 6 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).