Gyerekek bevonása a kutyakiképzésbe

 

A kutyák kiképzését végezheted otthoni nyugodt környezetben is, vagy kutyaiskolában, vagy a szabadban.

Mindenki a saját igényeihez, vagy szintjéhez mérten választhat a különböző lehetőségek közül akár engedelmességi, akár munka-kutya kiképzésről legyen szó.

Családi kutya képzéshez íratkozz be egy alap engedelmességi tanfolyamra, akár egyénire saját otthonodban, akár csoportosra kutyaiskolában, ahol a gyerekek is részt tudnak venni az oktatáson, hiszen nekik is tudniuk kell bánni a kutyussal.

Egy kutya oktatása, akkor fog működni igazán, ha a család összes tagja ismeri, és következetesen mindenki ugyanazt a vezényszavakat használja, és egyforma elvárásokat közvetít a kis házi kedvenc felé, megfelelően jutalmaz, és kontrollál bizonyos viselkedési formákat. Ez segíti kutyusunkat abban, hogy beilleszkedhessen a családba, mert csak így fogja érteni igazán, hogy mit is várunk el tőle pontosan. A megfelelő jutalmazási, és kontrollálási formákat elsajátítják a gyerekek is, melyekkel kiegyensúlyozott adok-kapok kapcsolatot hozhatnak létre. Így mindenki jól jár, hiszen a gyerek megtanul jól bánni a családi kedvenccel, a kutyus megérti a határait, és az elvárásokat, miközben pozitív élmények érik.  

Ezzel a pozitív megerősítéses tréninggel a gyerekek nagyon jó kutyatrénerek, és gazdik lehetnek egyaránt, mert sokkal több időt tudnak a kutyusra szánni, és többet tudnak vele otthon gyakorolni, mint a dolgozó szülők. 


ÚJ öt alkalmas tanfolyamunkon 7-17 év közötti gyerekek és a házi kedvenceik együttes oktatásban vehetnek részt kis csoportokban!

A tanfolyamra olyan kutyussal jelentkezhetsz, amelyik már a szülővel sikeresen elvégzett egy alap engedelmességi tanfolyamot, és, ha nem nálunk végeztétek a tanfolyamot, akkor az első alkalmon mindenképp közösen szükséges részt venni a gyermekkel a szülőnek, hogy a már eddig tanultakat átbeszéljétek az oktatóval. Így a már átbeszélt vezényszavakat, és szabályokat segítünk tovább erősíteni a gyermekben, és játékos feladatokkal kiegészítve bevezetni a kutyatartás rejtelmeibe.

Mik azok a jelzések, amiket jó, ha felismer a gyermek akár idegen, akár a saját kutyájáról legyen szó, és hogyan viselkedjen helyesen a kutyákkal. Betekinthet a kutyakommunikációba a kutyatréner segítségével és játékos feladatokkal kiegészítve sajátíthatja el az alap ebnevelési tecnikákat és feladatokat. Az órákon nem csak az elméletre, és az alap engedelmességi gyakorlatokra szánunk időt, de azt kiegészítetjük izgalmas, játékos elemekkel is.
A kutya - gyermek kapcsolat kialakítása hasonló korosztályú gyerekekkel egy kis létszámú csoportban a hozzájuk igazított vidám gyakorlatokkal tűzdelt képzés keretében történik. Így ez a kiegészítő tanfolyam nem csak a kutya - gyermek kapcsolat megszilárdításában hasznos, de a készségfejlesztő ügyességi játékokkal kiegészítve szórakoztató is a kis gazdiknak. Egy időben játékosan tanulhat, és szociálisan fejlődhet a gyermek, és a kis kedvenc is a friss levegőn, de biztonságosan zárt területen a Göd és Sződliget határán lévő kutyaiskolában. 

Mivel kiskorú gyermekek vesznek részt a tanfolyamon, ezért a szülői felügyelet mindig szükséges az órákon!

lány kutyával

 

Amiket tanulunk:

  • kreatív kutyakiképzés
  • pozitív megerősítéses tréning
  • kutya testbeszéde, jelzések
  • szórakoztató feladatok
  • szabályok kialakítása
  • kontroll

 

Mit hozzak az órákra?

 

-Egészséges, éhes kutyát

-Póráz, nyakörv

Amit fontos hozni, az a póráz, nyakörv, ami lehetőleg a hagyományos (kiképző) fajta legyen. Hámban nem lehet olyan jól oktatni a kutyusokat, ki is bújnak belőle elég sűrűn, de, ha csak ebben érzi magát jól az eb, akkor megteszi ez is. A póráz lehetőleg legyen fix textil, bőr, vagy amilyen anyagút szeretnél, de ne a flexi, ami képzés közben nagyon megnehezíti a mozgást.

-Jutalomfalat

Lehetőleg nedves, hogy könnyen lenyelje a kutyus. Minél kisebb darabokra aprított virsli, sajt, alma, répa, amit csak szeret az eb. Ínyenceknek főtt, sült húsok darabolva, akár májról, vagy egy kis kacsacombról legyen szó. Lehet boltban vásárolt nedves, vagy szárított hús is, és különböző jutalomfalatok. Amit viszont minden nap kap otthon száraz eledel, az nem biztos, hogy eléggé motiválni fogja az iskola magas ingerkörnyezetében, így próbáljatok ki többféle falatot. Egy-egy alkalommal akár 20 dkg jutalomfalat is elfogyhat, amit mindenképp vonj le a napi eledeléből kis kedvencednek, hogy ne hízzon el!

-Klikker (nem kötelező, de ajánlott)

-Víz, itató

-Törölköző

Ez lehet bármilyen nem használt rongy darab, kádkilépő is, amin a kutyus elfér, hiszen ez lesz a feladatok kindulópontja.

-Első alkalommal az oltási könyv

Ennek a megkapott oltásoknál lévő pecsétekről  készült fotóját is elfogadjuk, ha azzal érkeztek az első órára. A kombinált oltásokat, és a veszettség elleni oltásokat is elllenőrizzük ilyenkor.

 

Időtartam és díjazás

 

A képzés 5 alkalmat foglal magába, és az egyes alkalmak 60 percesek. Ezek minden héten ugyanabban az időpontban kerülnek megtartásra.

A tanfolyam díja 27.000,- Ft, helyett most akciósan 21.600,- Ft

 

Induló képzéseink

 

-2022.10.20 - 11.17. csütörtök 17:30

-2022.11.05 - 12.03. szombat 10:00

-2022.11.11 - 12.09. péntek 16:30

 

Kapcsolatok:

 

Tóth Erika: Okleveles Kutya Tréner és Gazdi Mentor +36-30-601-8247

Polyák Veronika: Vezető Kutya Tréner +36-30-719-0074

info@ebmester.hu


Oktatások helyszíne: az EbMester Kutyaiskola és Élmény Park Göd és Sződliget határán a régi kettes főút mentén található.

 

Jelentkezz most képzéseinkre az alábbi űrlap elküldésével!

Kutya Gyerek Kapcsolatépítő Tanfolyam Regisztráció

Küldhetünk értesítőt egy újabb nyílt napunkról?
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).